Nu kan man så læse at 17.942 miljøzone bøder ikke er blevet betalt!

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL undres ikke. FDL har tidligere påpeget at overtrædelser som konstateres elektronisk uden fysisk kontakt som f.eks.: ATK automatisk fartkontrol, ANPG automatisk nummerpladegenkendelse, parkerings- afgifter og lignende, faktisk alle overtrædelser som konstateres alene ved nummerplade registrering, er et problem for danske opkrævnings myndigheder, de magter simpelt hen ikke at få opkrævet alle pengene for overtrædelserne.

Inddrivningsproblemet levede skjult til indførslen af parkeringsbegrænsningen på 25 timer for lastbiler i 2018, særligt efter at Færdselsstyrelsen overtog kontrolpligten. Citat: 20.05.2023 Udenlandske vognmænd skylder 14,5 millioner kr. i P-afgift. Det er ikke ubetydelige beløb der er tale om, de 17.942 miljøzone bøder er fordelt i størrelse fra 1.500 til 12.500 kr. Har embedsværket for dårlige værktøjer og ministeren for travlt med at sende aben videre i stedet for at løse inddrivningsproblemet over for de EU-lande som ikke er samarbejdsvillige i processen.

Det ville være så let og kræve så lidt at bruge det bestående ANPG automatisk nummerplade-genkendelse system, nøjagtig ligesom når et dansk registeret køretøj ikke betaler forsikring eller bliver synet, så registreres nummerpladen i ANPG og når systemet registrerer nummerpladen, modtager politibilen med ANPG udstyret beskeden og kan stoppe den registrerede skyldner og kræve betalingen som en straks bøde, det vil virke, også forebyggende. Det skal ikke kunne betale sig at snyde som nu og bare grine af systemet.

Uden brugbare elektroniske kontrolsystemer som eksempelvis kontrol af den kommende vejbenyttelses afgift for lastbiler over 12 ton, så bliver det kun de dansk registrerede lastbiler som kommer til at betale, alle andre vil blot grine af systemet nøjagtig som ved parkeringsbøderne for lastbiler, miljøzone afgifter og ellers alt andet som danske politikere vil indføre uden at sørge for en effektiv kontrol og et bødeinddrivelses system som kan sikre indbetaling af de registrerede krav.

Frie Danske lastbilvognmænd FDL vil fortsat følge sagernes udvikling, og kritisk forholde sig til udviklingen. Vil du også følge med så tilmeld dig FDL`s elektroniske nyhedsbrev på https://www.fdl-vognmand.dk/ nederst i højre spalte finder du TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, husk du skal besvare på den E-mail adr. du tilmelder.

Du kan også vælge at melde dig ind i Frie Danske lastbilvognmænd FDL så støtter du det politiske arbejde FDL udfører inden for godstransport på gummihjul, og retten til selv at vælge til eller fra.

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL Olieklub så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44