Får vi omsider et dansk BAG:

Nyt kontrolkorps på vej

Det er yderst positivt, hvis der, omsider er hold i Christiansborg-snakken, om et såkaldt dansk BAG, som formanden for transportudvalget, Lennart Damsbo-Andersens udsagn om, at man på ”Borgen” er i gang med at etablere et korps, som skal holde øje med transportbranchen, generelt, og især, med henblik på de mange tusinde udenlandske lastbiler. Men i FDL tøver man med at juble for tidligt, for trods snesevis af opfordringer, og meget politisk snak på Christiansborg, om at etablere et dansk BAG, stort set, er intet sket.

Vi er helt enig med Damsbo-Andersen i, at vi for alvor, skal have styr på de mange udlændinge, og ikke mindst deres bagmand, som desværre i stor udstrækning er danske firmaer, som bruger billig udenlandsk arbejdskraft, siger kontorleder Jens Groot. Man må så håbe, at de fine ord omsættes i handling, for det er ved at være absolut sidste udkald, inden den sidste rest af seriøse danske vognmænd med danske biler og chauffører, lønnet efter danske arbejdsforhold, må give op. Og nu må den skævvridning af konkurrencen altså stoppes

Om det hedder landevejspoliti eller noget helt andet, er ikke afgørende. Men det er vigtigt at man på forhånd sikrer sig, at det er kompetente personer, der bliver medlem af det såkaldte korps. Vi skulle nødigt ende i en situation, hvor der er personer med i korpset, som på en eller anden måde, har forbindelse til de helt store aktører på markedet. For det er en vigtig, faktisk kæmpemæssig, opgave at tjekke både køre- hviletid, aflønning samt ulovlig cabotage-kørsel, så kontrollen virkeligt vil være både effektiv og forebyggende, understreger Jens Groot, FDL.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk