Den frie organisationsret er åbenbart “en by i Rusland”:

Politikerne er de rette skyldige

Det skabte megen debat, da LO, på vegne af 3F´s Transportgruppe indledte en sympati-konflikt mod HM Transport i Hejnsvig. Debatten er taget til, og får ikke lov til at dø i stilhed, for nu retter formanden for Frie Danske Lastbilvognmænd, FDL, Christian Jensen, en sønderlemmende kritik mod politikerne på Christiansborg. Politikerne er, efter Christian Jensens opfattelse, skyld i, at danskernes frie ret til at organisere sig, trædes under fode af såvel LO som DA. Nærmest som var den frie organisationsret en ”by i Rusland”.

Hvordan kan det lade sig gøre at indlede en konflikt mod en virksomhed, som allerede er overenskomstdækket, og har orden i tingene, siger Christian Jensen. Til trods for, at Menneskeretsdomstolen og domstolens Charter fastslår, at der er frihed til både at vælge eller fravælge organisation, lukker politikerne øjnene for det pres, som LO og DA lægger på især mindre virksomheder, som er bange for at miste deres kørsel, hvis ikke de makker ret og indgår en aftale med eksempelvis 3F.

De rette skyldige er politikerne og Dansk Arbejdsgiverforening, fordi de ikke har vilje til at handle, selv om de, gentagne ganske, er gjort opmærksom på dette stigende problem. Kan det virkeligt være i pagt med DA´s måde at have et frit og liberalt samfund på, at nogle kan tvinges til noget, som de højeste myndigheder har fastslået, er ulovligt? Hvorfor er DA, DI, DTL, ATL så passive? Det må være frygten for at miste kontingentkroner, som får dem til at spille med på LO´s galej.

Det er efter FDL´s opfattelse i orden, at man går efter de virksomheder, som ikke har orden i tingene, og som eksempelvis underbetaler eller på anden måde fusker sig til en genvej for at tjene penge. For der er nok af fuskere og snydere at tage fat på, men dem lader man i fred og jagter især mindre vognmands-virksomheder. Det er på, ingen måde, acceptabelt, at man i 2018 kan tvinge virksomheder ind i en organisation.

Hvordan kan paragraf 11 i hovedaftalen i det hele taget underkende en klar afgørelse fra Menneskerettighedsdomstolen? Det er en afgørelse, der er helt oppe på traktat-niveau, og det er skræmmende, at de danske politikere lader hånt om så soleklar en afgørelse. spørger Christian Jensen. Derfor efterlyser jeg et konkret svar fra Dansk Arbejdsgiverforening, fastslår Christian Jensen.

Redaktion: Preben von Skjoeth  

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk