FDL enig med transportministeren:

Kørselsrekvirenterne bør

selv anlægge P-pladser

Det er forståeligt, at transportminister Benny Engelbrecht, i forbindelse med den langvarige debat om manglende rastepladser, nu efterlyser handling fra den del af transportbranchen, der beskæftiger mange vognmænd og chauffører. Især dem, der opererer med underbetalt udenlandsk arbejdskraft, og presser fragtpriserne ned for danske vognmænd og chauffører For ministeren har jo ret i, at det ikke er en statslig opgave at sikre lastbilparkering, og langtidsparkering, til alle udlændinge. Det er statens opgave at sikre et rimeligt antal rastepladser, men ikke at hjælpe kørselsrekvirenterne.

Vi er helt enig med Benny Engelbrecht i kravet om handling, for FDL har gentagne gange opfordret de store kørselsrekvirenter til at etablere gode overnatnings-faciliteter med ordentlige senge, toilet, bad og køkken, siger kontorleder Jens Groot, FDL. Men vi er ikke enig i, at der er rastepladser nok, og der er for mange rastepladser med urimeligt ringe sanitære faciliteter. Når det er sagt, synes vi, ministeren skal presse de store aktører, som alt for længe har kørt på frihjul, og via dårligt betalte udlændinge har spoleret erhvervet for seriøse danske vognmænd.

Som forholdene er lige nu, hvor der langtidsparkeres udenlandske, og for den sags skyld, også danske lastbiler i alle hjørne og kroge i landet, er der ingen forretning i at etablere sikre lastbilrastepladser i Danmark. Spørg Circle K i Padborg om deres belægningsgrad. Der er ingen af de omtalte lastbiler, som vil betale en bøjet femøre for en sikker lastbilrasteplads. Så kære politikere, kontrollen med såvel ulovlig som uhensigtsmæssig lastbilparkering, er simpelt hen for dårlig. Og den abe sidder faktisk på politikernes skuldre.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk