Radikale teorier

Teoretisk radikalt svar til 3F:

Der er en verden til forskel

fra teorier til virkeligheden

Den radikale beskæftigelsesordfører, teoretikeren Samira Nawa, går i Altinget i rette med 3F´s kritik af Det radikale Venstres syn på udenlandsk arbejdskraft. Søren Heisel, der er forbundssekretær, har i klare vendinger vendt sig mod de radikales tanker om øget fremmed arbejdskraft. Det gælder ikke mindst en lavere beløbsgrænse og, hvordan mere udenlandsk arbejdskraft vil påvirke danskerne. Og samtidigt om vores overenskomster, herunder løn- og aftalevilkår vil blive forringet.

Hvilket for FDL er nogle helt centrale spørgsmål. For der er ingen tvivl om, at flere lavtlønnede udlændinge, lige rigeligt vil påvirke danskernes muligheder.  Det afviser Samira Nawa, der siger, at der ikke er noget, der tyder på, at beløbsordningen gør det sværere for danskere at finde arbejde. Siden 2013 er beløbsordningen vokset fra cirka 3.000 til 7.000 fuldtidsbeskæftigede. Og i denne periode er lønmodtager-beskæftigelsen steget med 210.000.

Faktisk risikerer vi, at det fører til færre danske arbejdspladser, hvis vi ikke nedsætter beløbsgrænsen. For når virksomhederne ikke kan få besat deres ledige stillinger, risikerer vi, at de flytter hele deres produktion til udlandet, og dermed mister vi også de arbejdspladser, som almindelige danskere bestrider i de pågældende virksomheder. Heisels bekymring for, om udenlandsk arbejdskraft har de nødvendige kompetencer, f.eks. til produktivitet og sprog, er overdrevet.

Jeg kan ikke lade være med at tænke over problemet med alt, alt for mange såkaldte skrivebordsteoretikere i Folketinget. Samira Nawa er Cand.polit. og har arbejdet som fuldmægtig i flere offentlige institutioner. Men hvad med erhvervserfaringen? Den er nærmest lig nul, og derfor er det frustrerende at disse skrivebords-teoretikere, som ikke aner en hujende dyt om, hvordan virkeligheden er, gang på gang vil presse nye løsninger ned over hovederne på os.

Hvad ved Samira Nawa om social dumping? Hvad ved hun om postkasseselskaber? Eller misbrug via fiktive udenlandske vikarbureauer? Svaret er såre enkelt: Ikke en pind! Og alligevel skal vi plages med risikoen for øget fremmed arbejdskraft. Vores egen branche er hårdt plaget af social dumping, og lur mig om ikke man rundt om i industrivirksomheder vil søge at udnytte situationen med billig arbejdskraft. Det er derfor, vi en gang for alle skal markere, at nok er NOK!

Kommentar af Preben von Skjoeth

.

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk