Fokus på uopmærksomhed er fint:

Men hvorfor igen hænge

transportbranchen ud?

Så skal vi igen, opleve en uge med fokus på dem, der er uopmærksomme i trafikken. Og endnu en gang hænges transportsektoren ud som de værste trafikanter. Ifølge Rigspolitiet er der hele 15 procent af førerne, ikke er fuldt fokuserede, når de sidder bag rattet. Hvordan man er nået frem til den konklusion, er mig en gåde, især når man dagligt kører mange km og oplever medtrafikanternes opførsel.

Rigspolitiets Nationale Færdselscenter har gennemført en undersøgelse i hele landet i foråret 2017, hvor man på by-, lande- og motorveje har observeret, hvad 26.000 trafikanterne foretager sig bag rattet. Nu er en to år gammel undersøgelse nok ikke lige det, man fæster størst lidt til. Til gengæld burde det være indlysende, at politiet hver eneste dag, 24/7 så efter uopmærksomme trafikanter.

Undersøgelsen slår fast, at ca. 6 procent af alle førere af personbiler og varevogne under deres kørsel udfører en handling, der kan distrahere dem og tage deres fokus fra trafikken. Dvs., at de enten taler i, håndholdt mobiltelefon, indstiller deres GPS, spiser eller drikker, mens bilen er i fart. Undersøgelsen konkluderer også, at det særligt blandt de tunge køretøjer, og især lastbiler, er et problem.

Mens ca. 6 procent af førerne af personbiler og varevogne foretager sig distraherende handlinger, når de kører på vejene, så er det tilsvarende tal for de tunge køretøjer (især lastbiler) mere end dobbelt så stort, nemlig ca. 15 %, viser observationerne fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter. Så er det jeg spørger: Hvordan i alverden kan politiet overse de talrige forseelser i person- og varebiler, vi andre oplever?

Eller er det bare, igen, igen, vognmandsbranchen, der skal hænges ud?

Fakta

  • Der er uopmærksomhed involveret i omkring hver tredje dødsulykke i trafikken (kilde: Vejdirektoratet).
  • Hvis du kører 80 km/t. på en landevej og kigger på din mobil eller GPS i blot fire sekunder, så har du kørt 89 meter uden at have øjnene på trafikken.
  • 10. september 2019 blev straffen skærpet, således at det giver klip i kørekortet, hvis du anvender håndholdt teleudstyr og andre håndholdte kommunikations-apparater under kørslen.

Kommentar af Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk