Kovending hos Venstre i rasteplads-debat:

Gyldne løfter til sponsorerne!

Det er naturligvis i orden, at ITD i et nyhedsbrev roser transportordførerne fra Venstre og Dansk Folkeparti for at ville gøre noget for at skabe bedre forhold. Men det er da ret tankevækkende, at det først er nu, hvor der er røre i store dele af branchen, nogle få af transportpolitikerne kommer på banen Jeg kan ikke helt fri mig for tanken om, at ITD, der støtter Kr. Pihl Lorentzens valgkampe, har bedt “Philen” om at træde i karakter. For selv om nogle mener, den midtjyske major længe har arbejdet for flere og bedre rastepladser, må de være forkert informeret.

Mig bekendt har Venstre ikke gjort meget i den retning. Ej heller taget seriøse henvendelser om hårdt tiltrængte sanitære forhold, alvorligt. FDL har ved flere lejligheder, faktisk fra starten af cabotage-mafiaens tiltag, gjort opmærksom på, at behovet for flere, og bedre, p- og rasteplads. Senere fulgte andre organisationer op, men lige lidt hjalp det. Men nu, hvor der er chance for at komme på TV og få tid i landsdækkende radioaviser, er det ingen grænser for, hvad ”Philen” lover. Det er efter min mening en let gennemskuelig jagt på billige stemmer.

For det er kun få dage siden, samme Kr. Pihl Lorentzen, i Lastbil Magasinet, gav udtryk for sin overraskelse over, at vognmands-branchen langt fra er tilfreds med det nuværende antal pladser – og pladsernes beskaffenhed. ”Philen” sagde tilmed, at han ikke forstår, at mange chauffører ikke kan finde plads. Men nu har piben pludselig fået en anden lyd. Venstre har virkeligt brug for stemmer, hvis Venstre vil bevare regeringsmagten. Venstre har haft en lang række møgsager, som bestemt ikke har fremmet tilliden til objektivt, seriøst politisk arbejde.

Man har fornemmelsen af, at regeringens venner, og sponsorer, skal tilgodeses, og det er ikke gået upåtalt hen i store dele af medierne. Mig bekendt er DF´s Kim Christiansen, ikke fedtet ind i lignende sponsorater. Det skal blive interessant at se, hvordan Kr. Pihl Lorentzen og Kim Christiansen vil få etableret flere p- og rastepladser. Vejdirektoratet har i hvert fald en helt anden opfattelse, og mod et stigende embedsmandsvælde, kæmper mange politikere en forgæves kamp. Selv ministre har måttet bøje sig for deres embedsmænd.

Kommentaren af Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk