SF og Enhedslisten presser regeringen

SF vil give 20 mill. ekstra

til tungvogns-kontrollen

Der er heldigvis noget, der tyder på, at både Enhedslisten og SF vil lægge ekstra pres på regeringen med hensyn til kampen mod social dumping og ulovlig og systematisk iværksat cabotage. Hidtil har regeringen imidlertid ikke imponeret, fordi man har reduceret de planlagte bevillinger på 250 millioner kr. ned til 171,1 millioner kr. Det er på niveau med 2015-aftalen, som ikke gav ventede resultat. I FDL´s optik, er der brug for større politiindsats i kampen mod social dumping.

Derfor er det positivt, at SF’s formand, tidligere transportminister, Pia Olsen Dyhr, i forbindelse med dagens finanslovsforhandlinger med regeringen, ikke ryster på hænderne, når hun fastslår, at SF gerne have, at de mennesker, der arbejder på det danske arbejdsmarked, for det første arbejder under sikre vilkår, og at de for det andet får nogle ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det kræver, at man har en ordentlig myndighedsindsats. Det siger SF-formanden til Altinget.

Foreslår øget overvågning

Ifølge Pia Olsen Dyhr er det afgørende, at f.eks. løn- og arbejdsvilkårene for polske lastbilchauffører, der kører cabotage i Danmark, kommer op på et niveau med dansk overenskomst, så danske chauffører ikke bliver underbudt. Ifølge SF har politiet et stort behov for opgradering af dataudstyr. SF har et forslag på forhandlingsbordet om at tilføre 20 millioner ekstra til den såkaldte tungvognskontrol for at modkæmpe snyd blandt udenlandske chauffører, der kører til-og-fra Danmark.

Idéen om at bevilge flere penge til tungvognskontrollen er faktisk udbredt i flere af de danske vognmandsorganisationer som bl.a. FDL, DTL og 3F. FDL har i mange år kritiseret den svage kontrol, og i fjor fastslog 3F’s transportgruppe, at en fordobling af kontrolindsatsen på de danske veje er nødvendig, hvis man skal komme problemet med social dumping blandt lastbilchauffører til livs. Spørgsmålet om en mindsteløn, er der ikke nogen, som vil udtale sig konkret om

Statsminister Mette Frederiksen har tidligere udtrykt stor bekymring md hensyn til en mulig indførelse af en lovbestemt mindsteløn. Det hører med i billedet, at regeringen, i august nedsatte et udvalg med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i spidsen dog et lovforberedende udvalg, der skal se på, hvordan man sikrer ordnede forhold for de chauffører, der kører cabotage i Danmark. Herunder også mindsteløn. Så forhåbentligt barsler udvalget med gode løsninger.

Kommentar af Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk