SF-tanker

SF’s transportordfører:

En grøn omstilling og

kollektiv trafik i fokus

Selv om Anne Valentina Berthelsen er SF’s ny transportordfører, er hun klar i mælet, når det drejer sig om fremtidige trafikale investeringer. Den kun 24-årige ordfører lægger ikke skjul på, at der fra SF´s side især skal satses på den grønne omstilling og den kollektive trafik.

Transportminister Benny Engelbrecht vil, modsat den tidligere regering, satse på en bred aftale om den nye infrastruktur-plan, lyder det fra Anne Valentina Berthelsen, og fortsætter, Det er fornuftigt, for så er der en bedre chance for, at det hele ikke bliver fejet af bordet igen, hvis magten en dag skulle skifte.

Men det betyder også, at vi er flere partier om bordet, som skal blive enige, og det er sværere, end hvis vi var få. For alle skal kunne se sig selv i det endelige resultat, og vi er jo meget uenige om, hvad der skal være højeste prioritet i transport-politikken, så det bliver en svær og lang proces, og vi kan ingenting love på forhånd.

For SF er det afgørende, at transport-politikken som helhed, og den ny infrastrukturplan, først og fremmest tager hensyn til den grønne omstilling, og har som hovedmål at bidrage til regeringens og støttepartiernes målsætning om at reducere Danmarks CO2-udslip med 70 % i 2030. Det er absolut det vigtigste hensyn, når vi skal prioritere hvilke investeringer, der skal laves og hvordan.

I forlængelse heraf er det for SF også den kollektive trafik – herunder Togfondens fase 2 og timemodellen – samt cyklismen og elektrificeringen af biltrafikken, som er i højsædet, fortsætter Anne Valentina Berthelsen.

Det kommer til at præge vores prioriteringer i infrastruktur-forhandlingerne, og jeg mener, at vi først og fremmest skal have vendt bunden i vejret på den økonomiske prioritering, som den tidligere regering lavede i deres infrastruktur-aftale således, at der investeres langt mere i den kollektive trafik og mindre i asfalt. Det er første, afgørende skridt for klimaet og mobiliteten, understreger SF’s transportordfører Anne Valentina Berthelsen.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk