Pakkepost-firmaer smider milliongæld af på staten:

FDL kræver skærpet kontrol

Folk med kendskab til godskørsel og pakkepost har længe vidst, at der er dårlig økonomi, som er resulteret i mange fyringer af såkaldte hjælpevognmænd og chauffører. Det et bekræftet gennem en undersøgelse, at især vognmænd, der har kørt for det amerikanske transportkoncern FedEx, som har specialiseret sig i kurer- og pakkepostudbringer, har haft så dårlig en økonomi, at de små firmaer blev lukket. De ansatte blev flyttet over i et andet firma – og fortsatte med at køre for FedEx, mens de samtidig havde en tocifret gæld til skat og moms.

De tal, der nu er afsløret, bekræfter i høj grad FDL´s berettige krav om en betydelig skærpelse af kontrollen med pakkepost-transportørerne, siger FDL´s kontorleder Jens Groot. Det er horribelt, at man bare kan læsse sin gæld over på staten og fortsætte i et nyt firma, som om intet var hændt. Hvis beløbet på over 35 millioner kr., som kurator oplyser, er korrekt, opfordrer vi de ansvarlige ministre og folketingets rets- og transportudvalg og embedsmænd til at træde i karakter. Det er en skandale, en udbredt svindel ikke for længst er stoppet.

Samtidig belyser det, at den kommende nye danske varebilslov er et dårligt politisk håndværk. Det ligner lobbyarbejde, og er et udvandet, mangelfuldt stykke arbejde som aldrig burde havde været offentliggjort. Holdes det makværk så op mod selskabstømmernes liflige floreren, og SKAT´s totalt manglende evne til inkassoarbejde, er det forståeligt nok, at milliarderne fosser ud af skatte kassen. Det var jo ikke uden grund at transporterhvervet ønske lovgivning, også til varebiler under 3500 kg. som i mange år har været total uden kontrol.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk