3F-møde om stop for social dumping:

Start nu med de store aktører

Hvordan stopper vi social dumping? Det håber 3F at få nogle gode bud på, når 3F Transport og Logistik torsdag inviterer til aftenmøde på Sommer vej i Aarhus Vest. Der kommer sikkert mange gode forslag, men FDL bidrager gerne med et forslag om, at man jo passende kunne starte det ny fremstød med at aktionere hos bl.a. DSV, Contrans og alle de andre store aktører, for her er der virkeligt noget at komme efter, fordi der anvendes lavtlønnede udenlandske chauffører.

Det ville sende et klart signal om, at man virkeligt vil social dumping til livs, og at man ikke bare går efter at tvinge mere eller mindre tilfældige vognmænd til at indgå en overenskomstaftale med 3F, ATL, DI og DTL-A. Hvorfor de helt store aktører i den grad er fredet, kan man kun gisne om, men når man ved, at flere lokalafdelinger i 3F har lavet lokumsaftaler med de store aktører, forstår man bedre, hvorfor 3F ikke helhjertet går efter at få ryddet op i den møgbunke, 3F er vidende om.

Men det er nok for meget at håbe på, siger FDL´s formand, Christian Jensen, da FDLNyt bad ham kommentere problematikken. Set med neutrale briller, er det komplet ulogisk, at man jagter nogle, mens andre slipper fri. Jeg forstår heller ikke, at danske chauffører, som er med hos 3F Transport og Logistik, stiltiende finder sig i at blive udkonkurreret af deres eget forbund. Med den holdning er det mere end sygt, at de samme medlemmer ”himler op” i sager mod andre danske vognmænd.

Det er paradoksalt, at ledelsen i 3F, og deres medlemmer, godt ved, at blokader, og sympatiaktioner via tvang, er ulovlige. Man blæser på Menneskeretsdomstolens dom. Det er ikke et spørgsmål om at forvare enkelte firmaer, men FDL tager klart afstand fra fremgangsmåden, som er dobbeltmoralsk. Det er naturligvis OK at der skrides ind over for virksomheder, der groft udnytter medarbejdere, men det er ikke i orden, at jagte firmaer, som har indgået en godkendt overenskomst.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Ansvarshavende: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transitvej 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk