Enhedslistens klare budskab:

Manglende cabotage-regler

medfører jo social dumping

Det er befriende, at Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, og Nicolaj Villumsen, der er partiets medlem af Europa-Parlamentet, begge går benhårdt efter at komme den ulovlige, systematiske cabotagekørsel til livs. Nicolaj Villumsen fastslår i en kronik i Altinget, at afsløringen af den massive udnyttelse af filippinske chauffører i Padborg understregede, at de eksisterende EU-regler for landevejstransport langt fra er gode nok.

Det tidligere Parlament, Kommission og Råd var, som bekendt, nået frem til et endeligt forslag, men det løb desværre ud i sandet, fordi, særligt østeuropæiske medlemmer af Parlamentet forhindrede det ved at stille så mange ændringsforslag, at Vejpakken ikke kunne gennemføres. Forhandlingerne er nu i trilog, og der er heldigvis en ny mulighed for at gøre en ekstra indsats for forholdene omkring landevejstransporterne i Europa.

I april præsenterede Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) en aftale, som kan ændre forholdene positivt på de danske veje, så arbejdet betales efter danske standarder. Det er afgørende, at vi løfter opgaven politisk. Når det gælder de aktuelle forhold i Danmark, så er det største problem i dag, at kontrollen er utilstrækkelig. Hvilket vi i FDL gang på gang har forklaret både ministre og MF´ere.

Problemet er blot, at det er for nemt at snyde. Derfor er FDL enig med Nicolaj Villumsen og Henning Hyllested i, at det er afgørende, at Folketinget afsætter ressourcer nok, så den nødvendige kontrol kan gennemføres. Det er vigtigt, at ugehvilet skal holdes uden for lastbilens førerhus, men det bliver det sjældent. Det er dybt problematisk, og derfor er der behov for langt bedre kontrol, som den seriøse del af branchen har efterlyst.

Baggrund af Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk