Venstre taler mod bedre

viden om social dumping

 

I betragtning af, at ITD er sponsor for mange Venstre-politikere lyder det hult, når beskæftigelsesordfører Hans Andersen og transportordfører Kr. Pihl Lorentzen i Altinget skriver, at det ikke må blive en forretningsmodel at spekulere i den fri bevægelighed.  For er det ikke lige præcis det, førende ITD-vognmænd gør? De udnytter den fri bevægelighed, hyrer underbetalte chauffører og udkonkurrerer danske kolleger på gule plader og løn efter gældende overenskomster.

Afsløringerne i Kurt Beier-sagen skabte, ifølge de to Venstrefolk, chokbølger på Christiansborg, men den holder ikke i min optik. For der har i årevis været talt og skrevet om social dumping, underbetalte og forhutlede østeuropæiske chauffører. FDL har, i flere år, afleveret kilovis af skriftlig dokumentation for stribevis af ulovligheder, men kun Enhedslisten, DF og SF har helhjertet søgt at få de øvrige partier med i kampen mod den stærkt tiltagende sociale dumping.

Derfor kan det ikke være en hemmelighed for politikerne. Bevares, Kurt Beier-sagen var naturligvis en grov affære, og i takt med, at bl.a. 3F og FDL´s Henrik Nicolaisen, afslørede endnu flere uhyggelige detaljer, kan jeg naturligvis godt forstå, nogle bliver chokerede. Og som Hans Andersen og Kr. Pihl Lorentzen rigtigt beskriver det, så var Beier-sagen et skræmmende eksempel på, at nogle virksomheder desværre har det som forretningsmodel at spekulere i reglerne om fri bevægelighed

Venstre-folkene kan ikke være uvidende om de metoder, bl.a. H.P. Therkelsen med flere i ITD, anvender. Og den seneste tids afsløringer har bestemt ikke styrket tilliden til vognmandsbranchen. Det sørgelige er blot, at dem, der skaber os et dårligt image, er førende ITD-vognmænd.  Derfor er det svært helt at stole på Venstres løfter om at skabe ordnede, og bedre forhold inden for landevejstransporten. Men for en gangs skyld håber jeg faktisk på, at min skepsis bliver gjort til skamme.

 

Kommentar af Preben von Skjoeth

 

 

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk