Vi skal stille krav til synsstederne: 

Vigtigt at sikre sig før

bremserne skal synes

I forbindelse med bremse-problematikken, har FDL, som tidligere omtalt, søgt bredt ved de danske synssteder for lastbiler. Formålet var at få dokumentation i form af udskrift af en rigtigt udført bremsetest. Kun et enkelt synssted indledte en dialog med FDL, så der er åbenbart ikke meget hjælp at hente for de vognmænd og chauffører, der lever af at køre med løstrailere. Det er ikke mindst derfor, at FDL gentagne gange har råbt vagt i gevær og arrangerede bremsemødet på Hejse Kro.

FDL-eksemplet af udskriften, som vi henviser til, viser manglende udfyldelse af teksten i første punkt: (Protokol-nummer: Operatør: Mærke: Model: Registreringsnummer: Registrerings år:) Det er den manuelle oprettelse af bremsekontrollen, inden selve bremsetesten udføres, og er rigtig udført, uden forudgående værkstedsbesøg. Altså lige ind fra gaden på en tur fra Sjælland til Kolding. Udskriften viser klart, at hvis bremser og ventiler er justeret rigtigt, virker bremserne også, som, og når, de skal.

Det lykkedes ikke FDL at få tilsendt et eksempel, som det vi linker til, siger Jens Groot, kontorleder og fortsætter: De synssteder FDL henvendte sig til, sendte os kun mangelfulde udskrifter af selve bremsetesten. Så derfor kan FDL desværre ikke anbefale bestemte synssteder som danske vognmænd kan benytte for at kunne få foretage en rigtig udført bremsetest med efterfølgende udskrift. Og det er intet mindre end fornærmende dårligt, understreger Jens Groot.

For på nuværende tidspunkt er en elektronisk udskrift af seneste bremsekontrol, den eneste håndfaste mulighed danske vognmænd har for at sikre sig mod dårlige bremser.  Så parolen må være, at man, inden syn, stiller krav til synsstedet. Hvis man kører med løstrailer, skal man stille krav til kørselsrekvirenten, og forlange en udførlig elektronisk udskrift af køretøjets seneste bremsetest, inden man tilkobler for at køre ud og måske ”rammer” en vejside bremsekontrol.

KRAV TIL SYNSSTEDERNE

 Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk