Tåbelig arveafgifts-forhøjelse på vej:

Vil rød blok smadre de

familieejede firmaer?

Socialdemokratiets plan om at hæve bo- og arveafgiften ved generationsskifte, er en kæp i hjulet for mange familievirksomheder, heriblandt vognmands-virksomheder. Afgiften blev i 2016 reduceret til 6 procent af Løkke-regeringen og Dansk Folkeparti, hvilket var en klar lettelse. Den ny arveafgift skal være 16 procent, og den skal være med til at finansiere rød bloks urealistiske klima- og miljøplan. Derved bliver det ekstremt dyrt at overdrage til næste generation.

Man kan vel med rette spørge, om det er det rigtige sted at stramme kravene, for man er jo ikke nødvendigvis storkapitalist, hvis man er med i et familiedrevet firma med 3 – 4 biler, eller flere. Men det virker bare som om, at den røde blok tror, at alt er godt, hvis man bare kanøfler familiedrevne virksomheder. Og at man derved fjerner lidt af den ulighed, som rød blok taler så meget om. Det er en tankegang, som måske bunder i, hvordan dialog om rig og fattig var i gamle dage.

Ved at forhøje bo- og arveafgiften skaber rød blok store problemer i rigtigt mange familiedrevne virksomheder. Det er en helt unødvendig usikkerhed for familier, som blot vil køre virksomheden videre til en ny generation. Det er vigtigt at notere, at de penge, man betaler i afgift, ikke er penge, der hives ud af virksomheden og bliver brugt på en ny stor bil eller andre former for luksus. De bliver altså typisk stående i virksomheden for at være med til at skabe vækst.

Derfor giver det ingen mening at hæve afgiften. Det er hævet over enhver tvivl, at ekstraregningen vil presse likviditeten hos dem, der måske i forvejen kæmper med en stram økonomi. Det gør overdragelserne dyrere og presser virksomhedens økonomi. Den tid er forbi, hvor man bare har en kasse med kontanter, man kan tage af, for det har man ikke. Derfor giver det god mening, at dem, der overvejer generationsskifte, får det gennemført, inden den ny afgift træder i kraft.

Kommentar af Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk