Tachografen sladrer  de små detaljer:

Kostbare 29 sekunder i  pausebrud

Selv om man er af den opfattelse, at man har orden i sagerne, og tjek på reglerne, er der faktisk små faldgruber inden for køre- hviletidsbestemmelserne. Det gælder ikke mindst anvendelse af tachograf, fordi den er temmelig ”nøjeregnende” med, hvad vognmanden eller/og chauffør foretager sig.

Hvis du er blandt dem, der er underlagt tvungent brug af tachograf, er der især en detalje, du skal være opmærksom på, i forbindelse med det daglige arbejde. Det gælder ikke mindst, hvis man eksempelvis holder i en kø for at laste eller læsse af, eller holder ved et færgeleje eller lignende.

Hører du til den gruppe, som benytter muligheden på 29 sekunder, for fortsat pause, selv om du lige skynder dig at flytte køretøjet, og ikke registrer det som ”andet arbejde” i et pausebrud, risikerer du at ramle ind i en bøde. Det siger FDL´s kontorleder Jens Groot.

Hører du så også til de chauffører, som ofte gør det, skal du være opmærksom på, at tachografen registrerer, og gemmer alt. Hastigheden, hvormed du lige flyttede køretøjet uden at få registeret et pausebrud, gemmes også.

Når man bevist foretager den handling med de 29 sekunders valgmulighed, for at lave køretid om til pausetid, betragtes det måske som en manipulation af tachografen. Er der ingen anmærkninger, som henviser til flytning af køretøjet, falder hammeren måske, hvis politiet tjekker din tachograf, siger Jens Groot.

Straffen for manipulation af tachografen, er frakendelse af førerretten til køretøjer over 3500 kg. Jeg er sikker på, at der er rigtigt mange, som ikke har det med i deres overvejelser, når de beslutter sig for at lave et pausebrud uden at registrere det.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk