Transportminister Ole Birk Olesen om rasteplads-problematik:

Minister-udsagn forplumrer debatten

Kommentaren af Preben von Skjoeth

Det vil være synd at påstå, at transportminister Ole Birk Olesens udsagn om den stærkt omdebatterede rasteplads-problematik, ligefrem gavner forståelsen. For det er mildest talt tåbeligt af ministeren at fastslå, at Vejdirektoratets beslutning om at nedgradere de statslige rastepladser, der ligger få kilometer i nærheden af andre rastepladser.

Det er tydeligt, at ministerens kendskab til, hvordan professionelle vognmænd og chauffører anvender rastepladser til pauser og lovbefalede hvil. For ministerens begrundelse med, at det er for at sikre et højere serviceniveau på de øvrige rastepladser, er mere end tåbelig. Ikke mindst for de mange, som har svært ved at finde en ledig plads.

FDL vil anbefale transportminister Ole Birk Olesen til at forlade bagsædet i sin dyre ministerbil, og i stedet prøve at være med i førerkabinen et par døgn. Så ville Ole Birk Olesen hurtigt finde ud af, at der er en reel mangel på rastepladser. Ministeren ville samtidigt, ved selvsyn, konstatere et hav af ulovligt parkerede lastbiler i nødsporene ind til, og ud fra, rastepladserne.

Debatten tog fart, samme dag, som Vejdirektoratet meddelte beslutningen om at lukke og nedgradere et vist antal rastepladser. Beslutningen resulterede i protester fra både vrede og frustrerede vognmænd og chauffører, hvoraf rigtigt mange kæmper med de mange udlændinge, om at finde ledige pladser til især natlige hvil. FDL har gentagne gange kritiseret beslutningen, men Vejdirektoratet står fast.

Vejdirektoratet har indkaldt branchefolk og organisationer til et orienterende møde, der finder sted i mødelokale 2 i Ejby, tirsdag den 5. september. På mødet vil repræsentanter for Vejdirektoratet og Rigspolitiet være klar til dels at redegøre for situationen. Dels at svare på spørgsmål fra vognmandsbranchens repræsentanter.

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk