Trafikkultur uden konsekvens:

Mere synligt politi  er

tvingende nødvendigt

Det er efterhånden ingen hemmelighed, at især den danske trafikkultur har det mere end dårligt. Fuck-fingre, unødigt brug af bilernes signalhorn og lygteblink er blevet en dagligdags oplevelse. Jævnligt afrundes uenighederne med skænderier og trusler, og det er adskillige ganske sket, at en bilist er hoppet ud af sin bil og har forsøgt at slå den bilist, vedkommende er uenig med. Det er i den grad et usundt tegn, som snarest muligt bør ændres til en bedre trafikkultur.

Men hvorfor er det blevet sådan, og hvordan kommer vi dette uvæsen til livs? Det bad FDL-Nyt kontorleder Jens Groot om at komme med et bud på. Vores samfund er ved at være så generel udvandet, og manglende konsekvenser skaber jo ikke ligefrem mønsterborgere, siger Jens Groot. Ingen nævnt ingen glemt, for problemet findes jo desværre i alle samfundslag. Man kan bare følge med i medierne, der jævnligt beskriver den manglende konsekvens generelt.

Når der er tale om manglende trafikkultur, og dalende gensidig respekt i trafikken, til at følge færdselsloven, hænger det måske sammen med et manglende visuelt syn af betjente i patruljevogne eller på MC. Hvem skal opdrage trafikanterne, når politiet ikke er naturlige i trafikken. De fleste ser dem kun i forbindelse med færdselsuheld. Skal vi have dygtigere trafikanter, skal der mere en kampagne til. Der er i høj grad behov for et synligt politi i trafikken.

Danskerne mangler generelt opdragelse med konsekvens, fortsætter Jens Groot. Det er fantastisk, at vi har så mange penge, som højt betalte embedsmænd og politikere bruger på fejlagtige løsninger – helt uden konsekvens for dem. Ud over belønning. Rigspoliticheferne har lige fået store bonusser, men hvor er resultaterne, der medførte bonus? Og hvor blev de synlige betjente af?  Svaret blæser i vinden, men sådan går det, når politikerne lader DJØF´erne bestemme.

 

Redaktion: Preben von Skjoeth

 

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk