Hult klingende DI-udmelding:

Svanes salmesang fyldt

med falske undertoner

Det klinger mildest talt hult, når Michael Svane, direktør for DI Transport, i et nyhedsbrev skriver, at DI Transport ønsker ordnede forhold i transportbranchen. Og det kommer fra en person, som repræsenterer en meget stor del af dem, der, med brug af lavtlønnede udlændinge, udkonkurrerer seriøse danske kolleger. Det er nemlig en notorisk kendsgerning, at Svanens venner ikke havde klaret sig nær så godt, uden udbredt brug af social dumping.

De fleste er formentlig klar over, at Michael Svane ikke kæmper for vognmænd med lastbiler på gule plader og chauffører, der helt naturligt aflønnes efter gældende danske overenskomster. Der er mere prestige i at sidde med til højbords, og have tæt kontakt til dem på de bonede gulve. Hvem husker ikke, da Svanen for år tilbage, ved et protest-stormøde i Fredericia, nærmest hånende belærte både vognmænd og chauffører om deres svagheder.

Michael Svanes salmesang om ordnede forhold, kommer i forbindelse med, et udsagn om, at den hjemlige transportbranche mest af alt ønsker en vejpakke, som kan skabe ordnede forhold og fælles spilleregler.  Den melodi har Svanen næppe helt afstemt med de store aktører blandt kørselsrekvirenter og speditører. For de er bestemt ikke interesseret i mere kontrol med deres lukrative snyderier med fiktive vikarbureauer, postkasseselskaber og underbetaling.

De eneste, der er interesserede i ordnede forhold, er de seriøse danske vognmænd, og chauffører, som, på ulige vilkår, konkurrerer med markedets store snydetampe. Hvis ikke danske vognmænd og chauffører, som betaler skat og afgifter herhjemme, kører med dansk-registrerede biler og aflønner ordentligt, snart får medvind i deres hårde kamp mod snyderne, er der ingen retfærdighed til. Den kan Svanen så tygge lidt på, inden han skriver den næste salmesang.

Kommentar af Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk