Ugens tilbageblik:

Vognmændene har krav

på mere fair klima-plan

Det kan godt undre, at regeringen, og dens støttepartier, er så forhippet på at fremstå som Europas førende nation på klima- og miljøområdet, at politikere totalt ignorerer stort set alle ekspertudsagn. Senest har de økonomiske vismænd advaret mod at der fortsat stiles efter en 70 procents reduktion i 2030.

Desværre ser det ud til, at det omkring sig gribende miljøhysteri, som især er pisket op af de elektroniske medier, har fået folketingsmedlemmer til at tænke populistisk. Kun Nye Borgerlige siger nej til 70 pct. Ingen ved noget om omkostningerne ved at reducere 70 pct. i 2030 i forhold til klimamålet i 2050.

Det eneste, der er sikkert, er at rød blok især vil gå efter transport- og landbrugs-sektoren. Det er brancher, som igen og igen, pålægges ekstra afgifter, som bruges på andre formål end der, hvor pengene hører hjemme. Men de hårdt trængte danske vognmænd og chauffører har brug for noget medvind.

Det var også ugen, hvor der igen blev fokuseret på de skærpede bødestraffe, som træder i kraft fra årsskiftet. I den forbindelse opfordrede kontorleder Jens Groot vognmændene til at stille højere krav til leverandørerne, og få klausuler mod forsinkelser eller andre ting, indført i kontrakterne.

Ellers var det ugen, hvor H.P. Therkelsen igen var i defensiven, selv om ledelsen hævder, der er tale om menneskelige fejl – og at man derfor fyrede de pågældende. Men hvem tror mon på det? Endelig er der spænding om, hvordan EU´s vejpakke reelt bliver, og hvor godt den implementeres i Danmark.

Af Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk