valgløfter

Tro ikke på valgløfterne:

En forståelig tvivl om hvor

reelle politikernes løfter er

Uanset, hvordan man vender og drejer tingene, er spørgsmålet om både Venstre og Socialdemokratiet reelt vil åbne for billigere udenlandsk arbejdskraft Begge partier taler, op til valget, om at bekæmpe social dumping, men hvad sker der mon efter valget? Det er svært at forudse, fordi politikerne endnu ikke har fremlagt konkrete tal, beregninger og finansiering.

For en ting er valgløfter, en anden ting er realiteter. Både V og S vil have flere fremmede i arbejde, og begge taler om, at vi ikke kan ændre på arbejdskraftens frie bevægelighed. Og spørger man partierne direkte, får man, som sædvanlig, blot et undvigende, og uforpligtende, svar. Hvad enten man er til blå eller rød blok, er det en hån mod vælgerne at blive holdt hen.

Det er mildest talt utilfredsstillende, for skal man stemme rødt eller blåt? Senest har fagbevægelsen hævdet, at Lars Løkke Rasmussen, for at hjælpe erhvervslivet, kun vil have lavtlønnede udlændinge ind. En tanke, jeg godt kan tilslutte mig. Ikke mindst på baggrund af, at mange Venstrefolk er sponseret af bl.a. ITD. Liberal Alliance er ude af billedet og de konservative holder lav profil.

Selv om jeg er enig med fagbevægelsen i kritikken af Venstre, stoler jeg ikke på Mette Frederiksen. Hun har til dato ikke fremlagt et fuldt finansieret forslag. Nogle af de penge, Mette foreslog til bekæmpelse af social dumping, er jo vedtaget. Så det er at smykke sig med lånte fjer. Præcis, som når SF´s Karsten Hønge fører sig frem med Kim Christiansens og Henning Hyllesteds oprindelige forslag.

Selv om jeg er borgerlig, har jeg bestemt på Henning Hyllested, og jeg håber, at Enhedslisten og SF, vil lægge så stort et pres på en eventuel socialdemokratisk regering, at kampen mod social dumping for alvor iværksættes. Dansk Folkeparti er en dark horse, fordi DF, trods store løfter, for ofte er sprunget i målet. Så der er noget at tænke over, inden man sætter kryds på stemmesedlen.

 

Kommentar af Preben von Skjoeth 

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk