FDL forstår frustrationerne, men:

Ingen undskyldninger

for vold og hærværk !

Da nogle på Facebook har udtrykt vrede over, min kritik af stilladsarbejderne for at gå over stregen ved at begå hærværk, er der behov for at sætte tingene på plads. Lad det være skrevet, så det ikke kan misforstås: FDL går IKKE ind for hverken hærværk eller voldelige episoder. Det var det, og kun det, jeg gik i rette med over for de vrede aktionerende stilladsarbejdere.

Jeg undrer mig over, nogle mener, vi tog parti, for det var absolut ikke tilfældet. Det er yderst beklageligt, en udlænding ville banke et par stilladsarbejdere, for det er også at gå over stregen. Jeg forstår i øvrigt ikke, at den voldelige udlænding blev løsladt uden dommerkendelse. Jeg kender af gode grunde ikke nok til episoden, men jeg forventer da et retsligt efterspil.

FDL var den første organisation, der tog kampen op med social dumping, og derfor har vi på ingen måde sympati for de virksomheder, der fortrinsvis opererer med billig, udenlandsk arbejdskraft. Sympatien for de underbetalte udlændinge kan også ligge på et meget lille sted. Som jeg skrev i gårsdagens kommentar, har jeg forståelse for de frustrationer, stilladsarbejderne har.

Men uanset hvad, om man er provokeret eller ej, om man trues med, eller man får bank, så hører hærværk og vold ikke hjemme i en demonstration, hvor det drejer sig om at skabe ordnede forhold. Og samtidigt skabe sympati for ønsket og forståeligt krav om fairness. Det tror jeg, for øvrigt, at langt størsteparten af de aktionerende, stilladsarbejdere er enige i.

Hvad jeg til gengæld ikke har forståelse for, er 3F´s passivitet, når de gælder de store kørselsrevirenter og speditører, der anvender billige udlændinge til at udkonkurrere danske vognmænd og chauffører. Det er, i min optik, noget svineri og en hån mod seriøse vognmænd og chauffører. Så hvor er logikken i at jagte de små vognmænd, mens man freder de store snydere?

Har 3F økonomiske aftaler med arbejdsgiverorganisationer? For vi hører jo gennem vandrørene, at der er indgået ikke helt ”stuerene” aftaler med flere af 3F´s afdelinger. FDL har i flere år efterlyst en forklaring fra 3F´s øverste ledelse, men her er man lige så tavse, som hos DSV, Contino, HPT med flere, som tjener deres penge på en social dumping, der for længst burde være stoppet.

Kommentar af Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk