Bøder og afgifter konstateret ved reg.nr. er et DK problem

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL har skrevet det før og ser sig nødsaget til at gentage! bøder og afgifter registreret af danske kontrollanter, ved konstatering af et registrerings nummer er en dårlig løsning, en grotesk løsning, som kun rammer de reg.nr. fra de EU lande som giver Danmark adgang til deres registrerings registre, og det er et langsommeligt arbejde som ikke ligefrem fremmer lysten til inddrivelse!

Nuværende konstatering af mangelfuld inddrivelse er registreret hos Færdselsstyrelsen og drejer sig om lastvognsparkering på motorvejs rastepladser med max 25 timers parkering, som kontrolleres af Færdselsstyrelsens parkeringsvagter: (onsdag d. 8. november 2023 kunne man hos MOBILITYWATCH læse milliongæld i p-afgifter fra udenlandske lastbiler: Færdselsstyrelsens tal 11.116 afgifter fra 1. januar 2019 til 2. maj 2023. Af dem er 7.116 ubetalte = 14,5 millioner kroner).

Hvor meget det har kostet at forsøge at inddrive de manglende betalinger melder historien ikke noget om, hvad var kontoromkostningen hos Færdselsstyrelsen, samt omkostningen til Euro Parkering Collection (EPC)?

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL ser kun politisk/bureaukrati som hindrende står i vejen for et effektiv brug af nuværende etablerede nummerpladegenkendelses kameraer ANPG til standsning af skyldneren for politiets opkrævning, af det skyldige beløb plus renter og ekstra omkostninger, også for eventuel klampning til betalingen er foretaget.

Nuværende og kommende problematiske konstateringer ved reg.nr.:

Parkerings overtrædelser / Hastighedskontrol med fotovogn- ATK / Kamera genkendelse i miljøzoner / Kamera genkendelse 1. januar 2025 vejafgift for lastbiler.

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL ser fremtidens vejafgift for lastbiler på 12 tons og derover som et mega stort betalings inddrivnings problem.

Betalings kontrollen foretages med elektroniske kameraer placeret ved det afgift belagte vejnet, og med den tidligere opkrævnings standart frygter FDL det værste!  FDL opfordre folketingets politikere og de regerende ministre til at få tilpasse dansk lovgivning så den elektroniske kamera kontrol også sørger for øjeblikkelig standsning af snyderen, og den manglende betaling, straks af politiet veksles til en straks bøde.

Frie Danske lastbilvognmænd FDL vil fortsat følge sagernes udvikling, og kritisk forholde sig til udviklingen. Vil du også følge med så tilmeld dig FDL`s elektroniske nyhedsbrev på https://www.fdl-vognmand.dk/ nederst i højre spalte finder du TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, husk du skal besvare på den E-mail adr. du tilmelder.

Du kan også vælge at melde dig ind i Frie Danske lastbilvognmænd FDL så støtter du det politiske arbejde FDL udfører inden for godstransport på gummihjul, og retten til selv at vælge til eller fra.

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL Olieklub så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44