Forman Advokater ApS leverede den 25. oktober 2023!

Et opslag på deres væg med overskriften: Uvidenhed hos politiets tekniker kostede chauffør dyrt. Teknikerens ukendskab til trailerens elektroniske bremser kostede Michael kørekortet i Byretten, – han fik det heldigvis igen i Landsretten.

Dette opslag har efterfølgende givet anledning til en uberettiget kritik af politiet/ tungvognspolitiet, for hvem er politiets teknikere når det som i dette tilfælde drejer sig om kontrol af en sættevogns- trækker tilkoblet en sættevogn! Ja så drejer det sig om Færdselsstyrelsen og deres afdeling Bilsyn med udvidet beføjelser.

Den 20. maj 2018 trådte nye EU-regler om vejsidesyn i kraft. Formålet er, at de nye EU-regler skal øge færdselssikkerheden, samt at minimumskravene skal bidrage til at give større ensartethed på tværs af alle EU-lande. EU-reglerne fremgår af direktiv 2014/47/EU om syn ved vejsiden af erhvervskøretøjer, som EU-landene vedtog den 3. april 2014.

Vedsidesyn foretages af Færdsesstyrelsens inspektører på godt og ondt. Måske trænger de til et kursusforløb hos Renè Lundegaard så de kunne lære lidt mere om de nymodens bremser der i dag findes på lastbiler, så retssystemet ikke bliver unødig belastet af uberettigede anklager og statskassen for efterfølgende omkostninger.

Så kære læsere husk nu til en anden gang inden i fare i blækhuset og skælder politiet samt Tung Nord-Syd-Øst huden fuld. Man kan komme langt med et håndtryk høflighed og pli.

Frie Danske lastbilvognmænd FDL vil fortsat følge sagernes udvikling, og kritisk forholde sig til udviklingen. Vil du også følge med så tilmeld dig FDL`s elektroniske nyhedsbrev på https://www.fdl-vognmand.dk/ nederst i højre spalte finder du TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, husk du skal besvare på den E-mail adr. du tilmelder.

Du kan også vælge at melde dig ind i Frie Danske lastbilvognmænd FDL så støtter du det politiske arbejde FDL udfører inden for godstransport på gummihjul, og retten til selv at vælge til eller fra.

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL Olieklub så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44