Dansk straffelov er ikke lige for alle overtrædere

Nummerpladescanner overvåger! men ikke alle overtrædere afkræves bøde!

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL har den klare holdning, der skal være ligeret for loven.

Det er ikke nogen nyhed at ikke alle EU lande er samarbejdsvillige når det drejer sig om oplysninger, om deres auto registreringer, en krævende nødvendighed for at det danske inddrivningskontor har mulighed for inddrivning afbøder for konstaterede overtrædelser der er konstateret med nummerpladescanner uden fysisk kontakt med chaufføren af køretøjet.

Hvilke lovovertrædelser kontrolleres i dag ved nummerpladescanning uden fysisk kontakt med chaufføren? :parkering – hastighedskontrol – miljøzonekontrol – kilometer baseret vejafgift fra 2025 som en begyndelse.

Og hvilke lande har vi så kunnet læse der ikke vil giver adgang til data: Polen – Bulgarien – Rumænien, om der er flere, er ikke utænkeligt, for det er jo ikke den slags oplysninger de kontrollerende styrelser og deres ministerier i DK frivilligt oplyser offentligheden om.

DK Diplomat status får de køretøjers chauffører faktisk, som kommer fra de EU lande som ikke vil tillade andre EU lande adgang til deres auto registreringer, de har faktisk Diplomat status hos de kontrollerende myndigheder, ikke noget med at bruge nummerplade scannerne til at få stoppet de konstaterede overtrædere! Hvorfor ikke hr. Justitsminister?

Sund og Bælt kontrollerer i dag miljøzonerene med nummerpladescanner og sorterer de overtrædelser fra som kommer fra de EU lande, som ikke vil give adgang til deres auto registreringer, og de skal i 2025 også kontrollerer den kilometer baserede vejafgift, så vi kan kun forvente at overtrædere som slipper for miljøzonekontrol, også vil slippe for den kilometer baserede vejafgift i 2025.

Frie Danske lastbilvognmænd FDL vil fortsat følge sagernes udvikling, og kritisk forholde sig til udviklingen. Vil du også følge med så tilmeld dig FDL`s elektroniske nyhedsbrev på https://www.fdl-vognmand.dk/ nederst i højre spalte finder du TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, husk du skal besvare på den E-mail adr. du tilmelder.

Du kan også vælge at melde dig ind i Frie Danske lastbilvognmænd FDL så støtter du det politiske arbejde FDL udfører inden for godstransport på gummihjul, og retten til selv at vælge til eller fra.

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL Olieklub så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44