Bøder udstedt efter køretøjets nummerplade

Automatisk Trafikkontrol ATK og P -bøder

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL har foreslået transportministeren at bruge den automatisk nummerpladegenkendelse ANPG, til politi inddrivelse af ubetalte bøde- opkrævninger, som straks bøde, et logisk brug af værktøjet ANPG. Det blev i første omgang afvist med en ikke gennemtænkt begrundelse, FDL håber stadig ministeren kommer til fornuft, og bruger forhåndenværende værktøj, og ikke en ny dyb tallerken.

Automatisk Trafikkontrol ATK og P-bøder, kan kun udformes efter bilens nummerplade registrering. Det betyder bøden sendes til registret bruger af køretøjet, og ikke den aktuelle fører af køretøjet i overtrædelse tidspunktet. Det er ikke, som nu der skrives i medierne, chaufføren som får bøden, men registret bruger som får bøden, der skal betales.

Problemet, at finde registret bruger af et aktuelt køretøj, er ingen nyhed. Det har været et problem for ATK-kontrollen (Politiet) siden opstart. Måske en undersøgelse af ATK udsendte bødeforlæg til EU-landene syd for den danske grænse, kan belyse hvor mange der er blevet betalt, eller om der overhovedet er sendt bødeforlæg syd på.

ATK-vognen registrerer automatisk alle hastigheds overskridelser elektronisk, som efterfølgende behandles manuelt på stationen.

P -bøder udstedes på stedet, manuelt-elektronisk, foto, sted, tidspunkt, registrerings nummer, udskrives af P vagten, og fastgøres på køretøjet.

Danske lastbilchauffører, som taler med de udenlandske chauffører og P -vagterne, rundt i Danmark beretter nu med udtalelser, som hvorfor udstede P-bøder som alligevel ikke bliver betalt, og ikke kan inddrives. Den melodi har FDL hørt tidligere om ATK konstaterede hastigheds overtrædelser. Arkiveres de lodret på stationen?

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL anbefaler politikere og embedsmænd, at bruge de forhåndenværende systemer, når andre EU-medlemslande ikke vil give adgang til brugbare registrer til virksomhedsgenkendelse.

Automatisk nummerpladegenkendelse ANPG er løsningen ved nummerplade udstedte bøder.

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44