Bremseproblem indlæg fra FDL  1.

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL, vil ikke længere finde sig i at FDL-medlemmer, og andre danske vognmænd, hos myndigheder og i medierne, stadig skal hænges ud som skurkene når deres påhængskøretøjers bremser, ikke opfylder lovens krav til den procentvise bremse effekt, især ikke når det intet har at gøre med deres vedligeholdelsespligt, men alene skyldes myndighedernes manglende evner til at kontrollerer de beregninger som typetilladelserne udstedes efter.

Bremsesystemer med bremsebelægning mod støbejerns overflade, bliver nedbrudt, ødelagt, ved overophedning. Det ved alle som har haft med lastbiler / påhængs- køretøjer at gøre. Det er en fortvivlet handling når bremserne opvarmes for at få synet et påhængskøretøj, og det har det altid været. Alle ved at når bremserne bliver afkølet så kan de igen ikke bremse så de kan synes. Igen er det ikke vognmandens skyld, det er myndighederne som godkender noget, som ikke kan opfylder de krav der stilles.

Det er helt grotesk og forkasteligt at akselproducenterne til stadighed kan slippe afsted med at leverer aksler med bremseudstyr, som ved levering til vognmanden, ikke kan opfylde lovens krav. Akselbestykningen skal mekanisk, altid kunne levere den bremsekraft som kræves for at bremsebelægningen mod støbejernsoverfladen kan levere, den i godkendelse attesten lovede bremse krafts procent. Lufttryk, bremseventiler og membranstørrelser er den justerbare del af aksel-bestykningen som kan bruges i en tilpasnings processen, dersom den oprindelige opsætning er fejl.

Aksel producenterne har åbenbart valgt ikke at løse deres problem ved akselbestykningen. Har en vognmand problemer med at opnå de krævede bremse procenter, anbefales de stort set alle opvarmning, som er en utilgivelig vej. Opvarmningsfinten forbedrer ikke den mekanisk mangel i deres bremser. Et eksempel der på denne anbefaling finder du ved at følge det vedhæftede link: https://www.bpw.de/uploads/tx_szdownloadcenter/BPW-EA-BK_37401902e.pdf

Billedet er et punkt taget i anbefalingen.

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44