Udrykningskørsel kræver ikke uddannelse.

FDL stiller spørgsmål til manglende uddannelse.

Udrykningskørsel på motorvejsnettet mangler klare regler. Flere lastbilchauffører oplever at chauffører i udrykningskøretøjer har forskellige opfattelser, af hvordan der skal køres på motorvejen når kødannelser opstår. Skal udrykningskøretøjerne køre i nødsporet eller skal de køre mellem de to vognbaner?

I forbindelse med sidste uges uheld ved Kolding, oplevede en lastbilchauffør den manglende regel, efter først at måtte trække ud til højre for et udrykningskøretøj med blåt blink, og efterfølgende måtte trække til venstre for det næste udrykningskøretøj som kom i nødsporet, fuldendte det tredje udrykningskøretøj forvirringen da det kom mellem de to vognbaner, da køen holdt total stille havde lastbilen ikke flere meter den kunne flytte sig på. Han kunne blot sidde og se på en udryknings-chauffør der rystede opgivende på hovedet af den blokerende lastbilchauffør.

Beredskabs Styrelsen skriver: Reglerne for udrykningskørsel er fastlagt i Justitsministeriets bekendtgørelse om udrykningskørsel, der har hjemmel i færdselsloven. Hertil kommer, at kravene til chaufførens ”kørselskompetencer” tilsvarende følger Justitsministeriets regelsæt omkring erhvervelse af kørekort mv. Der fastsættes derfor ikke regler på dette område i medfør af beredskabsloven.

FDL bliver ikke frustreret nej, FDL kræver handling, samt klare ensartede regler for udrykningskørsel, gældende for alle typer af udrykningskøretøjer med blåt blink, ikke mere slendrian, klare grundlæggende regler, det er ikke for meget at forlange hr. Justitsminister. De må træde i karakter og få ændret Justitsministeriets bekendtgørelse udrykningskørsel, regelsæt omkring erhvervelse af kørekort mv. Og det kan kun gå for langsomt.

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44