Bremseproblem indlæg fra FDL  3.

Påhængskøretøjer leverer ikke, kun undtagelse vis, ok bremse %.

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL, sætter fokus på påhængskøretøjets bremse % og ekstra vedligeholdelse og omkostning. Alt bevægelig mekanik kræver servis eftersyn, efter et tilpasset behov, erfaringen viser, et årligt bremse serviceeftersyn ikke i dag er optimalt.

(1)

Minimal omkostning opnås kun, når kravet til bremse % altid, også uden umiddelbar opvarmning, leverer de lovede %, samt lovens % krav.

Det vil sige, en aksel opsætning som altid kan levere den lovede bremse %, også lige ind fra gaden til kontrol, med max 100 graders varme bremser.

(Minimal omkostning udskiftning af bremseklodser når slidt kræver det)

(2)

Maksimal omkostning, er når akselopsætningen ikke kan levere den lovede bremse %, eller lovens minimumskrav til bremse % for synsgodkendelse.

Bremsekrafts manglen, som søges afhjulpet ved opvarmning af belægning og skive/tromle til 500 grader, er tåbeligt, se vejledning, følg link:

https://www.bpw.de/uploads/tx_szdownloadcenter/BPW-EA-BK_37401902e.pdf

Bremseopvarmning nedbryder belægning den bliver hård som glas, når det sker er det ikke belægningen som slides (som den blødeste del), nej så er det tromler skiver der bliver (den bløde del) og slides, jernet opvarmes så der opstår blå varme pletter, pletvis hærdning, giver støre risiko for revne dannelser, sidst men ikke mindst bliver bremsekaliberen udsat for varmegrader, som ødelægger dens tætnings ringe, så vand og vejstøv ganske hurtigt ødelægger den mekaniske del i kaliberen.

(Maksimal reparationsomkostning i 2004, ca. 10.000 kr. pr. aksel)

(3)

Dårlige påhængsbremser, belaster ligeledes lastbil-forvognens forhjulsbremser maximalt, det medfører unødigt slid, overbelastning af bremseskiverne, kortere levetid, hyppigere revner, det er en unødvendig meromkostning, bremser påhængskøretøjet altid de % den skal, påfører den ikke ekstra omkostning på lastbil-forvogn.

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44