Chaufførmangel! ja men ikke for alle danske vognmænd!

Hvad er rettidig omhu?

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL var repræsenteret og havde også muligheden for at være med på sidelinjen til gårsdagens inviterede møde hos Transportminister Trine Bramsen. Programmet bød på 8 oplæg fra udvalgte ministerier, styrelser, 3F, arbejdsgiverforeninger samt uddannelse AMU. De teoretiske ændringer der blev foreslået, var ikke her og nu tiltag som ville skabe de dags dato påståede manglende 10.000 godschauffører.

Eneste konkrete udtalelse kom fra 3F, a-kassen har fortsat 1.836 ledige med stort lastbilkørekort og 926 med stort buskørekort. De mangler et job i dag. Om det så er tilstrækkeligt at være i besiddelse af et førerbevis for at bestride de virksomheders krav, som mangler de 10.000 chauffører, kan vi jo ikke vide. Der er som bekendt to parter som skal være enige om et ansættelsesforhold.

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL mangler konkrete tiltag, som her og nu kan afhjælpe både mulig chauffør-mangel og fremme den grønne omstilling. Det forslag FDL`s formand Cristian Jensen i tidligere tider foreslog og efterfølgende i forbindelse med indførsel af DK modulvogntog på 25,25 m, gentog fordelene ved at vælge den tidligere foreslået løsning 1 trækker og 2 x 13,60 sættevogne: investerings-omkostning 1 dolly samt trækanordning i bagenden af sættevognene.

Hvordan tiltrækkes kvalificerede godschauffører i et dansk arbejdsmarked? Det gør man ved at tilbyde løn og arbejds-forhold som afspejler de krav og det ansvar der pålægges velkvalificerede godschauffør. Gods-chauffører er for FDL at betragte som på niveau med håndværkere, men det er gods-chauffør lønnen ikke. Det problem må de overenskomst bærende organisationer så lave om på. Vejpakken reder ikke alene den danske chauffør op på et for ham acceptabelt niveau.

En ting er hvad Speditørerne sælger til, en anden er hvad de afregner vognmanden med. Så selvfølgelig vil fragtraterne til vognmanden stige, de 20/30% som i dag mangler hvis de skal dække den faktiske kostpris + det lønløft kvalificerede gods-chauffører skal have for at det igen bliver et eftertragtet attraktivt erhverv.

Frie Danske lastbilvognmænd FDL vil fortsat følge sagernes udvikling, og kritisk forholde sig til udviklingen. Vil du også følge med så tilmeld dig FDL`s elektroniske nyhedsbrev på https://www.fdl-vognmand.dk/ nederst i højre spalte finder du TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, husk du skal besvare på den E-mail adr. du tilmelder.

Du kan også vælge at melde dig ind i Frie Danske lastbilvognmænd FDL så støtter du det politiske arbejde FDL udfører inden for godstransport på gummihjul, og retten til selv at vælge til eller fra.

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44