DK miljøzone regler Euro 5 fra 1. juli 2020, Euro 6 fra 1. juli 2022

Kære Miljøminister Lea Wermelin

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL har tidligere påtalt de urimeligheder, der er ved at ville bruge første- gangs registreringstidspunktet til styring af en lastbilens Euro norm i miljøzoner. Det er at ramme totalt uden for skiven.

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL påtaler gerne igen den urimelighed, der er i at over 2.000 lastbiler som opfylder kravet om en Euro 5 motor, men blev synet før den af Miljøzone lovgivningen krævede registreringstidspunkt.

Dato for trin 1: Euro 5 busser og lastbiler skal være registeret den 1. oktober 2009 eller senere for at havde adgang til miljøzonerne.

For at det ikke skal være løgn, gentages fadæsen når trin 2 træder i kraft. Denne gang drejer det sig så om Euro 6 motorer, i busser og lastbiler, førstegangsregisteret den 1. januar 2014 eller senere.

De første Euro 6 lastbiler blev registeret i 2012, mere en 2 år før den af miljøstyrelsen fastsatte førstegangs- registrerings dato. Denne gang drejer det sig om betydelig flere lastbiler og vognmænd der bliver holdt for nar for egne penge, af et tåbeligt politiske tiltag.

Der er tale om vognmænd, som både ved trin 1. og ved trin 2. var fremsynet og valgte at være fremsynet, miljørigtig, og fornuftig. Derfor valgte at købe en på tidspunktet dyre bus/lastbil end det faktisk var nødvendigt. Han ville være fremme i skoene, miljømæssig fremsynet. Synes Miljøministeren det skal  koste ham 80.000 til et partikelfilter, på hver lastbil han købte, for at den Euro 6 motor han købte i 2012, kan få lov at køre som Euro 6 efter den 1. juli 2022.

Dato for trin 2: Euro 6 busser og lastbiler skal være registreret  den 1. juli 2022 eller senere for at have adgang til miljøzonerne.

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL ved, det er den tidligere regering og dennes Miljøminister Jacob Ellemann-Jensen der begrundede de tåbelige tiltag med en lige så tåbelig udtalelse, det er den sikreste måde, køretøjets første registreringsdato er den mest sikre oplysning i det danske motorregister.

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL henvender sig derfor nu til den siddende Miljøminister Lea Wermelin. Typegodkendelsesattesten på en bus og en lastbil er udstedt på/til køretøjets stelnummer, det er køretøjets dåbsattest. Den indeholder alle relevante oplysninger og skal følge køretøjet. Brug den som dokumentation, for eventuel tilpasning af registreringsattesten i forbindelse med et periodisk syn, så det tydeligt af registreringsattesten fremgår hvilken Euro norm, køretøjets motor er underlagt.

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44