Tryghedsfornemmelse kan give bagslag:

Risikabelt at lulle sig

ind i falsk sikkerhed

Det er naturligvis i orden, at der er nogle, som forsøger at berolige kollegerne midt i den til tider følelsesladede debat om de skærpede bøder, som træder i kraft fra og med 1.januar. Men når sandt skal skrives, og det skal det, er det relevant at spørge, om der bliver tale om en falsk sikkerhedsfornemmelse, når nogle faktisk fastslår, at der ikke er grund til bekymring. For hvordan kan de, på baggrund af et enkelt møde, fæstne lid til, at der ikke behøver at frygte noget?

Enhver ved, at man, både som erhvervs- og privatbilist, skal tjekke nogle ting, som f.eks. lygterne, og lige røre bremserne, inden man kører ud i trafikken. Det har ingen problemer med, men sagen bliver altså mere dunkel, når en vognmand eller chauffør skal koble en for ham/hende ukendt trailer efter trækkeren. For uanset hvor meget føreren har tjekket sin trækker, ved føreren af gode grunde ikke noget som helst om, hvordan effekten på sættevognens bremser er.

Derfor er vi nødt til endnu en gang at advare vognmænd og chauffører mod at lulle sig ind i en falsk sikkerhedsfornemmelse, for det kan ende med at blive rigtigt dyrt. Det siger FDL´s kontorleder, Jens Groot, til FDL-Nyt, og fortsætter. Det er jo bl.a. for at sikre vognmænd og chauffører mod kostbare bremsefejl, vi har opfordret de store speditionsvirksomheder og kørselsrekvirenter til at melde klart ud med hensyn til vedligeholdelse af sættevognsbremser.

Hvordan skal vognmænd og chauffører forholde sig?

Med de skærpede bødetakster fra nytåret 2020, er mange vognmænd og chauffører, nød til at foretage en holdningsændring, siger Jens Groot. De er nødt til at revidere deres indgangsvinkel til, hvad de vil acceptere og risikere, når de tilkobler et for dem ukendt påhængskøretøj. Det var, som bekendt, den 2. maj, et enigt folketing, vedtog en skærpelse af bødestraffen for lastvogne og busser med en totalvægt på over 3.500 kg. Spørgsmålet er så, hvor gennemtænkt det er.

På det inviterede Informations- og dialogmøde mandag den 11. november, hos Færdselsstyrelsens, fik de fremmødte lovning på Færdselsstyrelsens retningslinjer, og en beskrivelse af hvilke fejl, og hvor mange, der ville udløse en skærpet bødestraf. Men på hvilket tidspunkt retningslinjerne ville være udarbejdet færdige til trykken, kunne Styrelsen ikke oplyse. Så ingen ved, om Færdselsstyrelsens retningslinjer når at komme ud, inden loven træder i kraft.

 

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk