Dyrevelfærd kontra Chaufførvelfærd

Det er at forrette smed for bager

Frie Danske lastbilvognmænd FDL har den klare holdning til debatten om ansvarsplacering ved transport af dyr mellem landmand og slagteri. Chaufførens ansvar er og kan aldrig blive andet, end et transportansvar. Nøjagtig som i alle andre transportopgaver, Chaufførens ansvar er hvis han beskadiger godset på ladet.

Og skulle skaden ske, er det ikke chaufføren, men vognmandens ansvar og hans forsikring der skal ansvarsholdes og betale. I FDL tror vi næsten ikke vore egne øre når chaufførernes talsmand i medierne udtaler: det er ofte chaufføren selv der betaler bøden, det lyder som østeuropæiske ansættelsesforhold ?

Gamle skader, sygdomme og genetiske fejl på transporterede dyr, kan kun landmand og dennes dyrlæge ansvarligholdes for. Skader påtalt og registeret af slagteriet skal hvis det ønskes at ansvarligholde chauffør og vognmand, skal skade vurderes og ansvarsplaceres af uvildig dyrlæge, inden chaufføren vognmand anklages.

Fødevareministeriets embedsmandsvælde og disses politiske ledere vasker hænder i denne sag, ikke som noget nyt, nærmere som en naturlig reaktion, søges problemet gemt i dyrevelfærdens hellige navn. Fødevareministeriet henviser til dyrevelfærds-ordfører Anders Kronborg (S), han er ikke klar til at slække på Dyrevelfærden.

Frie Danske lastbilvognmænd FDL tillader sig at spørge dyrevelfærdsordfører Anders Kronborg (S) hvad har en ansvarsplaseringen med dyrevelfærden at gøre ? ansvarsplaseringen har kun noget med chaufførvelfærden at gøre. Det er ikke et ønske om at løbe fra ansvaret, men en placering på rette ansvarlige sted.

Frie Danske lastbilvognmænd FDL støtter 100% dyrtransportchaufførerne i deres påtvungne kamp. Det er ikke chaufførens kamp, det er vognmandens kamp og ansvarsområde. Den er ikke længere det er dyrtransportvognmænd og deres organisationer der skal kæmpe denne kamp for deres chauffører.

Så kære politikere det er jeres opgave i samarbejde med vognmænd og deres organisationer at løse ansvarsplaceringsproblemet. Der skal vel fortsat transporteres grise på lastbil i Danmark, af DK registrerede virksomheder med DK registrerede lastbiler og chauffører. Frie Danske lastbilvognmænd FDL er ikke i tvivl ! er i ?

Det er ikke chaufføren der har et problem! Det er vognmanden!

Christian Jensen

Formand

Frie Danske lastbilvognmænd  FDL

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44