Er alt muligt i Danmark? Ja åbenbart!

En byretsdom som er anket, har ingen betydning!

Færdselsstyrelsen udsteder godskørselstilladelser uden hensyn til verserende sager?

Som TV2 FYN skriver, en ret speciel sag fordi det har været så organiseret.

 

Den aktuelle sag med 738 anklagepunkter startede i februar 2021, efter længere tids forberedelse, hvor vognmanden og sønnen blev anholdt af politiets Tungvognscenter Syd. Med en dommerkendelse i hånden kunne politiet foretage ransagninger, og de to blev sigtet.

Retten i Odense afsagde torsdag den 17. marts 2022 dom mod fynsk vognmand og dennes søn.

Vognmandsfirmaet fik bøde = 2.137.000 kr.

Vognmanden fik dommen otte måneders fængsel, hvoraf to måneder skal afsones, mens resten er gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste. Dertil ligger en bøde på 442.000 kr. samt to års frakendelse af kørekort til tunge køretøjer og tre år hvor han ikke må være i ledelsen af vognmandsvirksomheder.

Sønnen fik fire måneders betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste samt en bøde på 67.000 kr. Han er frakendt førerretten til de tunge køretøjer i et år.

Torsdag den 6. august 2020 fik den anklagede vognmand registeret et selskab hos selskabsstyrelsen.

Onsdag den 28. oktober 2020 fik selskabet godskørselstilladelser udstedt af Færdselsstyrelsen: 1stk. Gods universal original og 15 stk. Gods universal kopi.

Man kunne nemt få den tanke, det er en nøje planlagt virksomheds omlægning, det anklagede vognmands-firma ophørte fredag den 31. december 2021.

 

Ifølge information af 15. juni 2023 var sagen endnu ikke berammet hos Østre landsret, og det vides ikke hvornår det vil ske!

Frie Danske lastbilvognmænd FDL vil fortsat følge sagernes udvikling, og kritisk forholde sig til udviklingen. Vil du også følge med så tilmeld dig FDL`s elektroniske nyhedsbrev på https://www.fdl-vognmand.dk/ nederst i højre spalte finder du TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, husk du skal besvare på den E-mail adr. du tilmelder.

Du kan også vælge at melde dig ind i Frie Danske lastbilvognmænd FDL så støtter du det politiske arbejde FDL udfører inden for godstransport på gummihjul, og retten til selv at vælge til eller fra.

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL Olieklub så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44