Er det ineffektivitet, ligegyldighed, eller mangel på vilje.

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL stiller spørgsmålet.

Hvorfor bruger Færdselsstyrelsen og Transportministeren ikke nummerplade skander systemet til inddrivelse af udenlandske P-afgifts restance. ?

P-bøderne er tilknyttet registreringsnummeret, så betales P-afgiften ikke som skrevet står på P-afgifts opkrævning, skal registreringsnummeret tastes ind i DK nummerplade scanner systemet, og opkræves når nummeret næste gang registers af en DK-scanner. Lastbilen skal stoppes og afkræves kontant afregning (en straks bøde på det skyldige beløb + omkostninger) Hvor svært kan det være?

Det er skræmmende når man i Lastbil Magasinet kan læse, Færdselsstyrelsens udtalelser, Skrevet sort på hvidt, står der: Fra januar 2019 var der afgivet 693 P-afgifter til DK-lastbiler og 3.877 P-afgifter til udenlandske lastbiler (i Danmark kører og holder dagligt en betydelig del udenlandske lastbiler, ejet af DK moderselskaber, husker de at betale for deres postkasser?) De nævnte tal fordeler sig nu således:

  1. 1 januar 2019 til marts 2020, blev der udskrevet 831 P-afgifter til DK-lastbiler, og 4.796 P-afgifter til udenlandske lastbiler.
  2. P-afgift for parkering uden for markerede båse er i perioden 2.283 P-afgifter. Og 695 P-afgifter for overskridelse af 25 timers P-regel.
  3. Lastbiler parkeret på anden markerede reserverede fra 1. januar 2019 til og med marts 2020, 246 P-afgifter til DK-lastbiler og 1.403 til udenlandske lastbiler.

Antallet af ubetalte P-afgifter sendt til Gældsstyrelsen/inddrivelseskontoret er 101, heraf 8 P-afgifter udstedt til udenlandske lastbiler, og 93 til DK-lastbiler.

Præcist hvor mange af de udenlandske P-afgifter der havner i papirkurven kom Færdselsstyrelsen ikke frem med, om det er manglende vilje, eller viden, melder historien ikke noget om.

Teksten siger, der er udskrevet 4.796 P-afgifter til udenlandske lastbiler, 8 af dem er sendt til inddrivning, mørketallet er så 4.788 udskrevne P-afgifter.

Der har tidligere fra Færdselsstyrelsen været tal fremme om hvor mange P-afgifter til udenlandske køretøjer der er blevet indbetalt rettidigt, disse tal fremgår ikke af den aktuelle artikel. De mangler i helheden.

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44