Vi ved ikke, hvor vi har Venstre:

MF´erne sætter ikke nok

ind mod social dumping

Venstre, ved man, hvor man har, fastslog partiets ny formand, Jakob Ellemann-Jensen på Venstres landsmøde i weekenden. Men det er i høj grad en sandhed med modifikationer, ikke mindst med hensyn til kampen mod den sociale dumping, og en systematisk iværksat, ulovlig cabotage-kørsel. Venstre siger snart det ene, snart det andet, men det kniber med at få tingene ført ud i praksis, og man bliver bestemt ikke klogere af de udmeldinger, som bl.a. Pihl Lorentzen og Hans Andersen, på det seneste er kommet med.

Som FDL tidligere har været inde på, er det mere end svært at fæstne lid til de forskellige Venstre folketingsmedlemmers udsagn. Det ligner spil for Galleriet, når Venstrefolk proklamerer, at de vil gøre alt for at komme den sociale dumping til livs. For jeg tvivler ærligt talt på, at Venstrefolkene, der bl.a. er sponsoreret af ITD, er villige til at tage skridt til at få sat en effektiv prop i det hul, hvor postkasseselskaber, og andre af de store kørselsrekvirenter, scorer kagen på hvidepladebiler og lavtlønnede udenlandske chauffører.

Derfor er det nærliggende at antage, at Venstre ikke er indstillet på at sætte en stopklods for den tiltagende unfair konkurrence, som bl.a. omfatter social dumping. Jeg påstår ikke, at Venstre-politikerne er i lommen på ITD, og ej heller konservative Søren Pape Poulsen, som åbenbart også er ven med ITD. Men det er svært at tro, at de ITD-støttede politikere går med i noget, der kan forringe forholdene for dem, der støtter politikernes valgkasse. Derfor er det positivt, DTL´s direktør, Erik Østergaard, nu også har meldt klart ud m.h.t. Venstre.

Enhver med et blot nogenlunde kendskab til landevejstransport, ved at snydetampene, som vi kalder dem, på det nærmeste har haft frit spil til – med ufine metoder at udkonkurrere seriøse danske vognmænd og chauffører, som betaler deres skat i Danmark. Venstrefolkene ved udmærket, hvordan snyderiet foregår. Derfor er det afslørende, at Venstre reelt bakker op om et forslag, som kom fra nogle af snydernes tilhørsorganisationer. Derved holder Venstre, som DTL også peger på, døren åben for social dumping og unfair konkurrence.

Kommentar af Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk