Flyver kurrer transport under politiker og embedsværkets radar? JA

Kører kurrer transport op til 3.500 kilo total tit med overlæs? JA

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL ønsker rene linjér, ingen radar- afskærmning for ulovligheder, og det uanset hvilke lobbyister der bliver betalt for arbejdet mod kontrol- mulighederne. Når FDL nu fokuserer på kurrer branchen i køretøjer under vægtgrænsen 3.500 kilo, er begrundelsen, at her gemmer 11 kilos reglens grimme fjæs sig, sammen med et andet grimt fjæs overlæs, der i allerhøjeste grad har en væsentlig indflydelse på trafiksikkerheden.

FDL vil belyse det grimme fjæs, overlæs på kurer biler: Speditører og kørsels-rekvirenter udnytter dagligt muligheden, man disponerer ikke efter vægten men efter pladsen. Når der er tale om kurrer transport i kasse/ladvogne op til 3.500 kilo, har disse køretøjer en begrænset lasteevne i forhold til varerums-volumen. Lasteevne er ca. 1.100 kilo for en kassevogn og ca. 700 kilo for en ladvogn med plads op til 6 EUR paller, alt efter opbygning og udstyr. Skal alt med, bliver der nemt overlæsset.

Hvordan skjules den synlige del af overlæsset?

Det gøres ved at monterer et efter lovgivningen, fuldt lovligt udstyr, det monteres mellem bagaksel og det bærende karrosseri/chassis, udstyret er et luftpudesæt med tilhørende kompressor, samt et tilpasset monteringssæt alt efter model. Man kan så elektronisk indlægge en normal kørerhøjde, man kan også vælge manuelt at justerer kørehøjden. Så skal der bare godt med lufttryk i dækkene, så ser ingen overlæsset.

Se billede:

Lovlig luftpude monteret, (en overlæsskjuler).

Frie Danske lastbilvognmænd FDL vil fortsat følge sagernes udvikling, og kritisk forholde sig til udviklingen. Vil du også følge med så tilmeld dig FDL`s elektroniske nyhedsbrev på https://www.fdl-vognmand.dk/ nederst i højre spalte finder du TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, husk du skal besvare på den E-mail adr. du tilmelder.

Du kan også vælge at melde dig ind i Frie Danske lastbilvognmænd FDL så støtter du det politiske arbejde FDL udfører inden for godstransport på gummihjul, og retten til selv at vælge til eller fra.

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44