Forvrænget debat om EU-vejpakken

Følg med i debatten, og i vil klart kunne konstatere hvem der er imod EU-vejpakken. Nogle danske organisationer sammen med de tidligere nævnte 7 syd- og østeuropæiske lande, Bulgarien, Cypern, Litauen, Malta, Polen, Rumænien og Ungarn, nu også med tilslutning af Belgien. De ønsker ikke social lighed, de ønsker social forskel, jo større des bedre vilkår for chauffør undertrykkelse og udnyttelse.

Er det rimeligt at danske moderselskaber opretter et postkasseselskab uden for Danmark, udelukkende for at kunne skifte nummerpladerne, ikke ejerforhold eller logo, nej det drejer sig kun om nummerpladen, postkassens nationale nummer- plader, som giver mulighed for ansættelse af chauffører fra vikarbureau, eksempelvis chauffører fra Filippinerne.

Ikke som tidligere påstået, for at følge med kunderne ud af Danmark, nej udelukkende for at kunne udnytte billigst mulige lønomkostning, også på det kendte nationale hjemmemarked (Cabotage-kørsel) Nu er det så ikke længere nødvendigt at skifte til hvide plader, nu kan postkassen leje moderselskabets lastbil på DK nummerplader, og fortsat bemande den med Filippinske chauffører fra vikarbureau.

Med det tiltag bliver det ikke lettere for ordensmagten at kontrollere loven.

https://www.europarl.europa.eu/factsheets/da/sheet/127/international-and-cabotage-road-transport

Citat: a. International vejgodstransport for fremmed regning (sidste afsnit). Rådets direktiv om ændring af direktiv 2006/1/EF om anvendelse af udlejningskøretøjer uden fører til godstransport ad landevej« (COM(2017)0282). Parlamentet vedtog sin beslutning ved førstebehandling i januar 2019, og den almindelige beslutningsprocedure er i gang (2017/0113(COD)).

Den påståede unødige miljøbelastningen, EU-vejpakken vil forårsage, er ikke eksisterende, det er spind og lobbyens grimme fjæs.

Det er skrevet før, og fortjener gentagelse:

Arbejdsplads og lastbil skal selvfølgelig etableres i det EU område arbejdsopgaverne som skal løses findes.

Det er fornuft og lig med mindst mulig miljø belastning, samt sociale chauffør forhold, som i etableringslandet. Det er EU-vejpakkens opgave.

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44