Er dieselolie/CO2 udledningen for høj, nedbring så dieselolieforbruget.

Hvad er 500 meter for lastbilens dieselforbrug i besparede %

Fra 3 km til 3,5 km. pr. liter er det lig en forbrugsbesparelse på 16,7 %

Nu skriver jeg ikke dette indlæg for at blive populær, for det ved jeg af erfaring jeg ikke bliver, men jeg gør det nu alligevel.

Bare det var fornuften som skulle være pejlemærket i kampen for selvforsyning og grøn omstilling, som eksemplet dieselolien og dens CO2 udledning.

Lastbiler som jeg har beskæftiget mig med i 61 år på godt og ondt, har lært mig og andre ligesindede, at den chauffør som hele tiden skal sidde og tænke på hvordan lastbilen skal køres, opnår aldrig det minimale forbrug af dieselolie, og samtidig kan opnå den minimale slitage på alle lastbilens sliddele, dæk, bremser, styretøj og affjedring, som er de væsentlige og omkostningskrævende dele.

Kørselsmønsteret skal indlæres så det bliver en naturlig måde at kører lastbil på, og glem sangen fra de varme lande om at så når jeg ikke det jeg skal og måske misser jeg en aflæsning eller en pålæsning. Der spildes mere tid på tant og fjas, en det koster at kører optimalt. F.eks. aldrig på max fartpilot men f.eks. 85 km og en kørsels rytme så det glider hele tiden.

Fuld gas frem og op på bremsen, det er kun fornuftigt i en radiobil på Bakken, og husk altid at stoppe motoren, lad den ikke stå og gå i tomgang uden grund.

Nu er der nok nogle der mener jeg kloger mig om noget jeg ved for lidt om, men lad det nu komme an på en prøve hvis du tør. Min påstand er at ikke alle kan opnå det, men mange kan opnå en besparelse på 500 meter pr. liter diesel, f.eks. hvis du kører stykgods eller distribution kørsel og tilrettelægger din kørestil og arbejdsdag uden stress og provokerende overhalinger.

Frie Danske lastbilvognmænd FDL vil fortsat følge sagernes udvikling, og kritisk forholde sig til udviklingen. Vil du også følge med så tilmeld dig FDL`s elektroniske nyhedsbrev på https://www.fdl-vognmand.dk/ nederst i højre spalte finder du TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, husk du skal besvare på den E-mail adr. du tilmelder.

Du kan også vælge at melde dig ind i Frie Danske lastbilvognmænd FDL så støtter du det politiske arbejde FDL udfører inden for godstransport på gummihjul, og retten til selv at vælge til eller fra.

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL Olieklub så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44