”Gakgak” og ”Tudetosset”????????

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL undres ikke, når lobby og spin-møllen maler. Tilbage i 2009 og 2012 malede møllen på den store co2 besparelses gevinst der var ved at indfører EU Cabotage lovgivningen i Danmark, alle nu nævnte organisationer samt 3F fremhævede en stor co2 reducering af tomkørsel ved indførelsen af EU Cabotage lovgivning, ingen ville overhovedet høre tale om at benytte muligheden af at bruge den røde knap! At udskyde EU Cabotage lovgivningen i Dk i en periode.

I dag kan vi vel med rette stille spørgsmålstegn ved den forventede co2 reducering som udeblev, når nu dele af den nationale godstransport udføres af udenlandske lastbiler og chauffører dirigeret af danske moderselskaber, forskellen fra før indførslen af EU Cabotage lovgivningen i Danmark til nu, er at lastbilernes nummerplade er blevet hvide og chaufførerne er til lavest mulig lønomkostning, eksempelvis fra Filippinerne.

Hvordan skal EU vejpakkens hjemkørselsreglerne overhovedet blive CO2 besparende hvis der ikke transporteres gods i forbindelse med hjemkørselen???? Har de danske moderselskaber problemer med returgods når hjemkørselsreglerne skal overholdes så må de jo om registrere lastbilerne til de lande hvor de dagligt dirigeres fra og reelt er udstationeret til. Er det i grunden ikke det, den nye EU vejpakke er skabt for at regulerer?

Man har et standpunkt til man tager et andet er vel et passende citat på situationen.

Frie Danske lastbilvognmænd FDL vil fortsat følge sagernes udvikling, og kritisk forholde sig til udviklingen. Vil du også følge med så tilmeld dig FDL`s elektroniske nyhedsbrev på https://www.fdl-vognmand.dk/ nederst i højre spalte finder du TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, husk du skal besvare på den E-mail adr. du tilmelder.

Du kan også vælge at melde dig ind i Frie Danske lastbilvognmænd FDL så støtter du det politiske arbejde FDL udfører inden for godstransport på gummihjul, og retten til selv at vælge til eller fra.

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44