Skal miljøet CO2 skånes?  Skal chauffører fortsat social løn-trykkes?

Nu må I stoppe! Hjemkørsel med solo trækker = tomkørsel = miljøbelastning. Selvfølgelig skal der køres hjem med belæsset lastbil, miljøet skal ikke belastes unødvendigt. Er det ikke muligt som belæsset, er lastbilen registreret i det forkerte land, og må om-registrer. Lastbilerne skal selvfølgelig være registreret i det område hvor den dagligt udfører arbejdsopgaver, og chaufføren skal selvfølgelig arbejde under det valgte lands løn og arbejdsvilkår.

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL ser klart problemerne for de transport / speditionsvirksomheder, som har valgt social chauffør løndumpning, at udflage deres lastbiler til en postkasse i et af EU’s lavest chauffør lønnede medlemslande, og som det sidste så lige en postkasse i polen for import af ikke EU-borgere, chauffører fra eksempelvis Filippinerne, den arbejdstilladelse disse chauffører får i Polen gælder i EU, men kun så længe de arbejder for den registrerede postkasse. Det er så tæt på en stavnsbinding som det kan komme, fyres chaufføren smides han ud af det førerhus der har været hans hjem, han er sat på gaden uden nogen form for hjælpemulighed, og hjemrejsen er for egen regning.

Det er tankevækkende når man læser hvilke organisationer der bryster sig af at have skrevet til transportminister Trine Bramsen, for at påvirke ministeren i en retning stik mod miljø besparelser og social chauffør løndumpning i Danmark.

Frie Danske lastbilvognmænd FDL vil fortsat følge sagernes udvikling, og kritisk forholde sig til udviklingen. Vil du også følge med så tilmeld dig FDL`s elektroniske nyhedsbrev på https://www.fdl-vognmand.dk/ nederst i højre spalte finder du TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, husk du skal besvare på den E-mail adr. du tilmelder.

Du kan også vælge at melde dig ind i Frie Danske lastbilvognmænd FDL så støtter du det politiske arbejde FDL udfører inden for godstransport på gummihjul, og retten til selv at vælge til eller fra.

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44