Låseringstangens nye opgave hos kontrolmyndighederne!

Skal chauffører i DK foretage en storvognskontrol inden de sætter i gang?

Kontrolmyndighederne agerer i øjeblikket tåbeligt, når de anklager og dømmer chauffører for fejl og mangler, chaufføren er ikke uddannet til at foretage de forventede kontroller. En lastbilchauffør er ikke udstyret med et røntgenblik, eller en låseringstang, og en donkraft så han kan løfte og kontrollere alle hjulene inden han starter arbejdsdagen, eller hver gang han har være inde på en byggeplads eller lignende, eller blot har holdt pause på et dertil indrettet område.

Det danske retssystem dømmer i dag chauffører, eksempelvis til 3 års betinget frakendelse af førerretten, grundet en af kontrolmyndighedernes påstået alvorlig dækfejl: et såkaldt dækstik gennem gummi ned til stål. Det betyder at bliver den dømte chauffør kontrolleret i en lastbil, som har et dækstik som beskrevet gennem gummiet til synligt stål, så mister han førerretten og dermed sit arbejde.

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL ønsker fortsat at kalde en skovl for en skovl, og når myndighederne chikanerer lastbilchauffører og deres vognmænd med så tåbelig kontrol krav i forbindelse med chauffør- ansvaret for køretøjet, så er vi ovre i et sprog som FDL ikke ønsker at uddybe på skrift. Chaufføren skal ikke stilles til ansvar, for ikke umiddelbare synlige fejl på køretøjet som han/hun ikke kan konstatere ved at bukke sig ned når der gås rundt om køretøjet.

Frie Danske lastbilvognmænd FDL vil fortsat følge sagernes udvikling, og kritisk forholde sig til udviklingen. Vil du også følge med så tilmeld dig FDL`s elektroniske nyhedsbrev på https://www.fdl-vognmand.dk/ nederst i højre spalte finder du TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, husk du skal besvare på den E-mail adr. du tilmelder.

Du kan også vælge at melde dig ind i Frie Danske lastbilvognmænd FDL så støtter du det politiske arbejde FDL udfører inden for godstransport på gummihjul, og retten til selv at vælge til eller fra.

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44