Hvorfor lader nogle Danske vognmænd sig fortsat udnytte ?

Kan de ikke sige nej tak, når deres kostprisen ikke honoreres ?

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL spørger rent ud af posen. Hvorfor lader danske godstransporterende vognmænd sig fortsat udnytte af speditører og kørsels-rekvirenter? Hvorfor vælger nogle godstransporterende vognmænd alternative lønafregninger, når godskørselslovgivningen er klart formuleret: Chauffør løn skal være på niveau med de mest toneangivne overenskomster på området, dags dato 3F: DTL- DA og ATL- DI er niveau, og forhåndsgodkendte hos Færdselsstyrelsen.

Teksten er klar fra 3F Jan Villadsen, afregner danske speditører og kørsels-rekvirenter ikke så vognmanden kan afregne sine chauffører efter gældende overenskomster på området, så er de medvirkende til bevist social løndumpning i Danmark. Skulle der være tvivl om en chaufførdagløn så er eksemplerne minimum:

3F beregning: 1dag 11,4 t arbejde varevognschauffør                        = 2.162,17 Dkr.

FDL beregning: 1dag 11 t arbejde lastvognschauffør nyansat           = 2.324,67 Dkr.

Frie danske Lastbilvognmænd FDL stiller klare spørgsmål også til Christiansborgs politikere, hvor længe skal danske speditører og kørselsrekvirenter, kunne fortsætte med bevist medvirken til social løndumpning over for danske godschauffører, uden at myndighederne og de politiske ledere griber ind. Det er politisk bestemt af Christiansborgs politikere, at danske godschauffører skal aflønnes på niveau med 3F overenskomst på området, lige som social løndumpning i Danmark skal stoppes.

Frie danske Lastbilvognmænd FDL er lige så klar i mælet når FDL skriver, alle danske speditører og kørselsrekvirenter kender den danske kostpris for kørsel med en godstransporterende varevogn- lastbil- med dansk chauffør. Har alle danske politikere på Christiansborg sat kikkerten for det blinde øje, når de ser på hvad  danske speditører og kørselsrekvirenter foretager sig? Er det gen-mangel problemet, eller bevist manglende handling når den sociale løndumpning bare fortsætter.

Frie Danske lastbilvognmænd FDL vil fortsat følge sagernes udvikling, og kritisk forholde sig til udviklingen. Vil du også følge med så tilmeld dig FDL`s elektroniske nyhedsbrev på https://www.fdl-vognmand.dk/ nederst i højre spalte finder du TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, husk du skal besvare på den E-mail adr. du tilmelder.

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44