Selskabslovgivning!

Køkkenbords regnskaber!

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL har tidligere stillet spørgsmålstegn ved selskabs-lovgivningen i Danmark. Er det blevet for let at løbe fra selskabsledelsesansvaret? JA

Inden for vognmandserhvervet har man også gennemskuet mulighederne, de kreative muligheder selskabslovgivningen giver plads til udnyttes. Er en million bøde på vej, for eksempel medvirkeansvar til postkassens ulovlig Cabotage-transport, giver den danske selskabslovgivning plads til at flytte aktiviteterne over i et andet selskab.

Det var ikke en enlig svale da TS-Transport A/S i Rødekro blev ransaget, postkassen TS Transport GmbH var taget i ulovlig cabotage-transport, planlagt hos TS-Transport A/S i Rødekro. Kender man bare lidt til bødetaksterne for ulovlig Cabotage-transport ved man det bliver dyrt. Nu er Danmark jo så heldig at højt uddannede revisorer og jurister står klar i kulissen med færdigsyede selskabstømnings løsninger. Forløbet beskrives meget godt af Lastbil Magasinet i dag 20-4.

Erhvervsministeriet skriver: Vi arbejder for en enkel og effektiv regulering, der fremmer ansvarlig ledelse uden at medføre unødige byrder. Det er blevet enkelt JA, I dag kan bestyrelsen sidde ved køkkenbordet og forfatte et regnskab, og efterfølgende godkende det, for at sende det til Erhvervsstyrelsen, og her kontrolleres meget lidt, egenkapitalen fra regnskabet rettes ikke til den faktiske på Virk data cvr udvidede virksomhedsoplysning: registreret kapital. Effektiv NEJ.

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL spørger Christiansborgs politikere, er selskabs-lovgivningen som folketinget ønsker den skal være? Hvor længe vil folketinget tillade regnskabs kravets manglende konsekvens? Hvor længe vil folketinget tillade selskabstømmerproblematikken? Hvor længe skal ledelsesansvaret være et flofi begreb som måske rammer nogen men ikke andre? Det er folketingspolitikerens forbandede ansvar at tilpasse lovgivningen for rigets og folkets bedste.

Frie Danske lastbilvognmænd FDL vil fortsat følge sagernes udvikling, og kritisk forholde sig til udviklingen. Vil du også følge med så tilmeld dig FDL`s elektroniske nyhedsbrev på https://www.fdl-vognmand.dk/ nederst i højre spalte finder du TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, husk du skal besvare på den E-mail adr. du tilmelder.

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44