Klimarådet til regeringen sæt afgiften på diesel op!

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL ser en CO2 afgift- stigning som den nemmeste løsning for vognmanden, olie-tillægget skal blot hæves på fakturaen.

Klimarådets begrundelse for en CO2 afgift på diesel er, Danmark tjener godt på grænsehandlen med diesel til lastbiler, men den tilfører ekstra CO2-emissioner på diesel som ikke bruges i Danmark.

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL stiller skarpt på udtalelsen grænsehandel.

Grænsehandel er i dette eksempel, når et udenlandsk selskab (postkasse) køber diesel i Danmark gennem det danske moderselskabs danske olieaftale. Nøjagtig samme procedure bruges overfor alle andre udenlandske vognmænd (ikke postkasse) der fast kører for en dansk speditør.

Model: Kreditnota afregning, når olieforbrug og andre speditør skønnede vognmands-relaterede udgifter er modregnet, udbetales restbeløbet.

Klimarådets begrundelse tager ikke højde for at hovedparten af de ikke DK registrerede lastbiler der dagligt kører i Dk, udfører national dansk godstransport. Eneste årsag til dette udenlandske forhold er, opnåelse af social chauffør løndumpning i Danmark.

Frie Danske lastbilvognmænd FDL vil fortsat følge sagernes udvikling, og kritisk forholde sig til udviklingen. Vil du også følge med så tilmeld dig FDL`s elektroniske nyhedsbrev på https://www.fdl-vognmand.dk/ nederst i højre spalte finder du TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, husk du skal besvare på den E-mail adr. du tilmelder.

Du kan også vælge at melde dig ind i Frie Danske lastbilvognmænd FDL så støtter du det politiske arbejde FDL udfører inden for godstransport på gummihjul, og retten til selv at vælge til eller fra.

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44