Kommune kræver 419.000 kroner til efterbetaling af vognmands chauffører

Det breder sig som ringe i vandet, men er det helhjertet?

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL følger som lovet udviklingen af transport- udbydernes medvirkeansvar for social chauffør løndumpning. Udviklingen viser klart at der grundlækkende er flere transportudbydere som har set skriften på vægen, den tidligere ligegyldighed med om det også var kostprisen de betalte for opgaverne.

Transportudbyderenes tidligere benyttede model med skriftlig at pålægge indlejede vognmænd at følge godskørseles lovgivningen, uden på nogen måde at kræve dokumentation for kravet. Kikkerten skal ikke længere for det blinde øje, skriftlige krav skal følges op med en faktisk kontrol.

Det breder sig som ringe i vandet, nu mangler vi at transportkøberne ikke enøjet fokuserer på nemlig.com og Intervare A/S. De nævnte selskaber er ikke de oprindelige ophavsmænd til konceptet: Ind lej en selvstændig vognmand til en afregningstarif under kostprisen for danske lovkrav.

Vil transportkøberene mon nogensinde politisk blive afkrævet et regulært dokumenterbart krav, og en reel egenkontrol. Skal en eventuel kontrol kunne lade sig gøre, vil det kræve en tachograf i alle gods transporterende køretøjer, og en politisk tilladelse til samkøring af opsamlede data, med lønningsregnskab og SKAT`s oplysningerne.

Frie Danske lastbilvognmænd FDL vil fortsat følge sagernes udvikling, og kritisk forholde sig til udviklingen. Vil du også følge med så tilmeld dig FDL`s elektroniske nyhedsbrev på https://www.fdl-vognmand.dk/ nederst i højre spalte finder du TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, husk du skal besvare på den E-mail adr. du tilmelder.

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44