Padborg- sagen i Sønderborg ret, afslører interessante udtalelser

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL følger selvfølgelig også interesseret sagen i Sønderborg mod Kurt Beier Transport A/S. Det er og har siden Trafikstyrelsen enøjet fokuserede på moderselskabernes postkasse selskaber, som suveræne selvstændige selskaber. Chefjuristen i Trafikstyrelsen udtalte på tidspunktet: Det er suveræne selvstændige selskaber når de er registeret med etableringslandets nationale registrerings nummer.

Ingen som er eller har været involveret i godstransport på gummihjul, har på noget tidspunkt været i tvivl om formålet med at oprette et postkasseselskab i et andet EU-land, for så at skifte moderselskabets lastbilers nummerplader ud med plader fra postkassens nationalitet, udelukkende for at sætte en chauffør ind bag rattet til tidspunktets billigste lønomkostning. Dette forhold belyste Karsten Beier klart under retssagen i Sønderborg.

Citat: Karsten Beier – Vi har udvidet i Polen og har 400-500 chauffører ansat i dag. Vores konkurrenter arbejder på samme måde som os med et moderselskab i Danmark og fire-fem datterselskaber i udlandet, siger han.

Moderselskabet i Danmark står for alt uden undtagelse. Der har tidligere ikke været en økonomisk risiko for moderselskabet. Moderselskabet har bundet alle matereale værdier til DK-moderselskabet. Det viste starten af Kurt Beier sagen klart. Alle lastbiler uanset registrerings nationalitet blev kaldt tilbage til Padborg, til moderselskabets faciliteter. Et klart bevis på hvad det drejer sig om Social løn- dumpning.

Citat: Karsten Beier – Padborg er der, hvor flest af vores biler kører igennem. Når vi kører fra Danmark og ud, kommer mange af dem gennem Padborg, forklarede Karsten Beier.

Ifølge de asiatiske chaufførers ansættelseskontrakter var de ansat i det polske selskab HBT Internationale Transport. Selskabet deler virksomhedsadresse med det polske selskab Andersen Euro Handel Sp. z.o.o. Bag dette selskab står Marc Hvidebæk-Andersen, der har samarbejdet med familien Beier i adskillige år.

Frie Danske lastbilvognmænd FDL vil fortsat følge sagernes udvikling, og kritisk forholde sig til udviklingen. Vil du også følge med så tilmeld dig FDL`s elektroniske nyhedsbrev på https://www.fdl-vognmand.dk/ nederst i højre spalte finder du TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, husk du skal besvare på den E-mail adr. du tilmelder.

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44