Pas på, før du køber materiel:

Vognmænd bør selv stille

betingelser i kontrakter

Det vil være risikabelt, hvis branche-leverandører af sætte- og påhængsvogne efter 1. januar fortsat sætter dagsordenen m.h.t. levering, bremseeffekt, aksler, dæk m.m. Vognmændene bør selv beskrive bestykningen og at leverandørerne så efterfølgende indskriver pris, leveringstid med mere. Samtidigt skal vognmændene få indført en klausul om annullering, hvis leveringsdatoen ikke overholdes.

Der er eksempler på syv – otte måneders forsinkelse, og det er ikke tilfredsstillende for vognmændene, siger FDL´s kontorleder Jens Groot, og fortsætter: Med skærpede bøder fra og med årsskiftet, er der et ekstra incitament til at vognmændene selv tager mere hånd om problemerne. De standardkontrakter, der bruges i dag, er skabt af sælger, med det ene formål at fraskrive sig ansvaret for det leverede produkt.

Vil vognmand/flådeejer sikre sig mod køb af ubrugeligt materiel, skal de selv gøre forarbejdet, fortsætter Jens Groot. De skal på købsaftalen/slutsedlen stille skriftlige specifikke krav på alle de komponenter, de ønsker køretøjet bestykket med. Desuden er det vigtigt, at vognmanden/flådeejeren, inden produktet iværksættes, forlanger en teknisk og specifik tegning af produktet til endelig godkendelse.

Hvis vognmanden/flådeejeren ikke i eget hus har ekspertisen til opgaven, er det klogt at søge kvalificeret hjælp andet sted. Men søg aldrig hjælpen hos leverandørerne, som næppe kan siges at være neutrale. Når vi f.eks. taler bremser, er mange på Herrens mark, fordi de ikke ved, om den trailer, de kobler på trækkeren, opfylder lovens krav. Så uanset, hvad andre siger, er der stadigt grund til bekymring.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk