Lobby og spind sover ikke om natten de arbejder på højtryk i døgndrift.

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL har tidligere råbt vagt i gevær og gør det gerne igen, det drejer sig om kontrolmuligheder af ulovligheder, når der udføres godstransport på gummihjul. Kreativiteten har ingen grænser når risici for afsløring af ulovligheden og det efterfølgende økonomiske ansvar kan efterlades i et tomt selskab, så kører de bare videre.

Danske moderselskaber har udnyttet de muligheder som resursekrævende kontroller og til tider manglende kontrol af deres datterselskabers ulovlige cabotage kørsler i Danmark har foretaget. Alt styret fra moderselskabets danske kontor domicil og til dato med kun ganske få afsløringer, for FDL vel vidende at større sager er på vej, og forhåbentlig også når ind i en dansk retssal.

Problemet er at DK registrerede lastbiler kan udlejes til udenlandske selskaber (postkasse-selskaber). Tidligere udskiftede DK moderselskaber nummerpladen fra deres fuldlogo prægede lastbiler til en hvid nummerplade fra postkasse-selskabet. Den model er så ikke nødvendig i dag, nu kan moderselskabet udleje lastbilen med DK nummerplader monteret til datterselskabet (postkasse-selskaber).

Et sløringsnet af dimensioner:

Lastbilerne disponeres alle fra moderselskabets kontor domicil, hvor disponenter og software program for intelligent transport er placeret. Oddsene for tungvognspolitiet bliver ikke bedre af disse tiltag, tidligere kunne politiet se på de hvide nummerplade at lastbilen muligvis kørte cabotage-kørsel og at chaufføren ikke var underlagt danske arbejdes og løn forhold, det kan de så ikke længere når nummerpladen er dansk.

Referat fra TRANSPORTNYHEDER.DK 03-06-2021 16:35

Torsdag blev EU’s Ministerråd enige om en generel indstilling til reviderede regler for anvendelse af udlejningskøretøjer til godstransport. De nuværende regler skal gøres mere præcise, sikre en ensartet lovramme og lempe de restriktioner, der er for at bruge udlejningskøretøjer til godstransport. EU’s Ministerråd lægger op til at skabe større fleksibilitet, når transportvirksomheder vil leje køretøjer og dermed åbne for, at de kan drive deres virksomhed mere effektivt. EU’s Ministerråd fremhæver derudover, at udlejningskøretøjer som regel nyere, sikrere og mindre forurenende

Frie Danske lastbilvognmænd FDL vil fortsat følge sagernes udvikling, og kritisk forholde sig til udviklingen. Vil du også følge med så tilmeld dig FDL`s elektroniske nyhedsbrev på https://www.fdl-vognmand.dk/ nederst i højre spalte finder du TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, husk du skal besvare på den E-mail adr. du tilmelder.

Du kan også vælge at melde dig ind i Frie Danske lastbilvognmænd FDL så støtter du det politiske arbejde FDL udfører inden for godstransport på gummihjul, og retten til selv at vælge til eller fra.

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44