Miljøzoner til Nulemissionszoner er det muligt?

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL har altid haft den holdning, at man skal ikke slå større brød op end man kan bage, det gælder også når det drejer sig om politiske beslutninger om miljøforbedringer-/luftens renhed i danske miljøzonebyer, som debatten i øjeblikket har fokus på. Derfor tillader FDL sig at spørge folketingets politikere hvem skal betale regningen? Dertil er der kun et svar, det kommer byens borgere til, der er ikke andre som skal handle i byens butikker, eller have vare leveret  på adr. i en Nulemissionszone.

FDL forholder sig til den faktiske virkelige verden, så en ekstra omkostning for en Nulemissionszone skal vejes på en guldvægt, i forhold til en gradvis længerevarende tilpasning af miljøvenlige leverings model-systemer og køretøjerne deri. Man er nødt til at skille køretøjssammensætningen ad og det kræver ekstra omlæsning-/håndtering inden der køres ind i en miljøzone i et mindre køretøj. Og vil borgene fortsat handle i byens butikker eller tager de letbanen ud af byen for at handle billigere?

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL har ikke den forgyldte løsning. Løsningen skal tilpasses den aktuelle bys gade struktur, indfaldsveje og muligheder for placering af et centrallager. Der er mange muligheder, som alle kan studeres ude i andre EU landes byer. Den danske transport- branche har ikke og har aldrig haft brug for hovsa løsninger, den skal kende den nøjagtige tidshorisont for skærpelse af miljøkravene generelt, lastbiler og varevogne har forskellige levetider-/perioder speciel køretøjer lever længere en standart køretøjer det ved alle.

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL er for grøn omstilling i et tempo, så danske vognmænd kan følge med, og det kan de hvis de danske Kristiansborg og byråds politikere vil tage hensyn til de danske vognmænds investerings modeller, som tidligere nævnt er der forskel på køretøjstypernes levetid.

Frie Danske lastbilvognmænd FDL vil fortsat følge sagernes udvikling, og kritisk forholde sig til udviklingen. Vil du også følge med så tilmeld dig FDL`s elektroniske nyhedsbrev på https://www.fdl-vognmand.dk/ nederst i højre spalte finder du TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, husk du skal besvare på den E-mail adr. du tilmelder.

Du kan også vælge at melde dig ind i Frie Danske lastbilvognmænd FDL så støtter du det politiske arbejde FDL udfører inden for godstransport på gummihjul, og retten til selv at vælge til eller fra.

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44